Συνεχίζεται η τακτική αναγκαστικών μετακινήσεων γιατρών για την κάλυψη των μεγάλων ακάλυπτων αναγκών στα δημόσια νοσοκομεία.

Όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ), αυτή τη φορά, ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, με έγγραφό του 11/4/24, ζητά μετακίνηση ορθοπαιδικού προς τη νοσηλευτική Μονάδα Σπάρτης.

Στην ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ αναφέρονται τα εξής:

"Αν και το έγγραφο αυτό απευθύνεται προς όλα τα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της 6ης ΥΠΕ, φυσικά η 'καμπάνα χτυπάει' για την Μεσσηνία και την Αρκαδία όπου και στο παρελθόν είχαν ασκηθεί αφόρητες πιέσεις για μετακινήσεις γιατρών στη νοσηλευτική μονάδα Σπάρτης.

Έτσι, αναδεικνύεται για άλλη μια φορά το σοβαρότατο πρόβλημα ιατρικής υποστελέχωσης γενικότερα στην Κεντρική και Νότια Πελοπόννησο, το οποίο η κυβέρνηση αντί να το λύσει προσπαθεί να το 'κουκουλώσει' με αναγκαστικές μετακινήσεις γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων.

Ιδιαίτερα για την Ορθοπαιδική, είναι σαφές ότι από την Μεσσηνία (Ν. Μονάδες Καλαμάτας και Κυπαρισσίας, Κέντρων Υγείας), δεν περισσεύει ούτε μισός ειδικευμένος γιατρός.

Απαιτούμε να σταματήσουν αμέσως αυτές οι αναγκαστικές μετακινήσεις και να καλυφθούν οι ανάγκες όλων των Ν. Μονάδων και Κ.Υ, με προκήρυξη θέσεων και μόνιμους διορισμούς".

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πώς μας ωφελεί η αγκαλιά
Yπέρηχος καρδιάς: Ποιοι είναι οι διαφορετικοί τύποι του
Πού θα γίνουν τη Δευτέρα δωρεάν rapid tests από τον ΕΟΔΥ