Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης πραγματοποίησε σήμερα περιοδεία σε υγειονομικές μονάδες της Κοζάνης και της Φλώρινας, με πρώτο σταθμό το Γενικό Νοσοκομείο Πτολεμαϊδας «Μποδοσάκειο».

Κατά την επίσκεψή του, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε:

«Θέλω να εκφράσω με την παρουσία μου εδώ την πεποίθηση ότι το νοσοκομείο αυτό μπορεί να εξελιχθεί σε κάτι ακόμα μεγαλύτερο. Είναι ένα υπέροχο νοσοκομείο από πλευράς εγκαταστάσεων, από πλευράς περιβάλλοντος χώρου, από πλευράς καθαριότητας, από πλευράς οργάνωσης και η θέση του μπορεί να εξυπηρετήσει πολύ μεγαλύτερο πληθυσμό. Έχουμε ήδη προκηρύξει έξι θέσεις για γιατρούς στην τρέχουσα πρόσκληση και είμαστε σε αναμονή για να έρθουν τις επόμενες εβδομάδες 37 νοσηλευτές στο σύνολο. Άρα, θα έχουμε μία σημαντική ενίσχυση του προσωπικού στην κατεύθυνση κάλυψης των κενών θέσεων».

Στη συνέχεια, ο κ. Γεωργιάδης επισκέφθηκε το Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης Αμυνταίου (ΚΕΦΙΑΠ) και αφού ενημερώθηκε για όλα τα ζητήματα, δήλωσε:

«Η μόνη σκέψη που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι η συνεργασία της συγκεκριμένης δομής με την Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας, με στόχο να φτιάξουμε ένα σπουδαίο χώρο, όπου θα βρίσκουν καταφύγιο όχι μόνο οι ανασφάλιστοι αλλά και οι αδύναμοι συμπολίτες μας που δεν έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν την συμμετοχή τους στα ιδιωτικά κέντρα αποκατάστασης.Θέλουμε να φτιάξουμε ένα κέντρο για αυτούς που πραγματικά το έχουν ανάγκη, σύνθημα μας είναι ότι «δεν αφήνουμε κανένα μόνο του πίσω».

Επόμενος σταθμός της περιοδείας του υπουργού Υγείας ήταν το Κέντρο Έρευνας Γενετικής του Καρκίνου «R.G.C.C», στην ΒΙ.ΠΕ. Φλώρινας. Μετά την περιήγησή του στις εγκαταστάσεις της εταιρίας, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε:

«Είμαστε στο πλευρό της εταιρίας, θα κάνουμε γρήγορα όλες τις αδειοδοτήσεις που απαιτούνται ώστε οι άνθρωποι εδώ στην Φλώρινα να προχωρήσουν στην υλοποίηση των επενδύσεών τους. Θέλουμε η Ελλάδα να προσελκύσει περισσότερες έρευνες στα ογκολογικά φάρμακα και τις νέες θεραπείες. Είναι σημαντικό να γνωρίζουν οι Έλληνες ότι στην Φλώρινα υπάρχει μια τέτοια εταιρία που πρωτοπορεί σε παγκόσμιο επίπεδο στην έρευνα φαρμάκων και ότι η Ελλάδα μπορεί να συμμετέχει στις εξελίξεις αρκεί να έχει τους κατάλληλους ανθρώπους να κάνουν την δουλειά που χρειάζεται».

Η περιοδεία του υπουργού Υγείας, ολοκληρώθηκε με την επίσκεψή του στο Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με γιατρούς, νοσηλευτές και ασθενείς.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΜΗΤΕΡΑ: Εκπαιδευτικό σεμινάριο Mitera Arthroscopy Course-MAC1
Νέα σειρά podcasts από τη Novartis Hellas: ‘’Η φωνή των ασθενών με πολλαπλή σκλήρυνση’’
Ουροδόχος κύστη: Ποιος είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της