Το Κέντρο Τεκμηρίωσης και Κοστολόγησης Νοσοκομειακών Υπηρεσιών (ΚΕ.ΤΕ.Κ.ΝΥ) σε συνέχεια της επιτυχούς καθολικής εφαρμογής του συστήματος DRG (Διαγνωστικά Ομοιογενείς Ομάδες) σε όλα τα Δημόσια Νοσοκομεία της χώρας, πραγματοποιεί το επόμενο σημαντικό βήμα του: την Παρασκευή 26 Απριλίου υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας με το ΓΕΕΘΑ (ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ), προκειμένου να προχωρήσει στην προετοιμασία των Νοσοκομείων των Ενόπλων Δυνάμεων για την ένταξή τους στο νέο σύστημα αποζημίωσης (ΣυΚΝΥ).

Για την επίτευξη του στόχου θα συσταθούν ομάδες έργου από τα Νοσοκομεία των Ενόπλων Δυνάμεων και το ΚΕΤΕΚΝΥ. Επιπλέον, το ΚΕ.ΤΕ.Κ.ΝΥ θα προχωρήσει στην εκπαίδευση του προσωπικού των Νοσοκομείων στην κωδικοποίηση κατά DRG. Τέλος, το ΚΕ.ΤΕ.Κ.ΝΥ θα μελετήσει της μεθόδους αποζημίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας των Νοσοκομείων με βάση τα DRG και θα εκδίδει τακτικές περιοδικές εκθέσεις προόδου.

Το ΚΕ.ΤΕΚ.Ν.Υ – ΕΛΛΗΝΙΚΌ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ DRG χαιρετίζει και υποδέχεται με χαρά την σύναψη Μνημονίου Συνεργασίας με το ΓΕΕΘΑ/ΔΥΓ, που μετά την ΚΥΑ για την καθολική εφαρμογή του συστήματος DRG σε όλα τα Νοσοκομεία του ΕΣΥ διέγνωσε, την ηθική και πρακτική ανάγκη της ένταξης στο πιο σύγχρονο, δίκαιο και αποτελεσματικό τρόπο διαχείρισης του κόστους  των  υπηρεσιών  υγείας, αλλά και της ποιοτικής βελτίωσης των υπηρεσιών προς τους ασθενείς.

Το σύστημα DRGs (Diagnosis Related Groups), δηλαδή το Σύστημα Ομοιογενών Διαγνωστικών Ομάδων είναι ένα «εργαλείο» ταξινόμησης των νοσοκομειακών ασθενών που βασίζεται στη συλλογή δεδομένων από τη νοσηλεία των ασθενών και την ταξινόμησή τους σε έναν σαφή και διαχειρίσιμο αριθμό μείγματος περιπτώσεων που είναι κλινικά σημαντικός και οικονομικά ομοιογενής. Ταυτόχρονα είναι ένα σύστημα πληρωμών που βασίζεται σε αυτές τις ομάδες περιπτώσεων και μια μέθοδος προοπτικής αποζημίωσης με τιμές που έχουν προσδιορισθεί εκ των προτέρων.

Σημ. Το Μνημόνιο συνεργασίας για το ΓΕΕΘΑ υπέγραψε ο Υποστράτηγος Δ. Κασίμος Διευθυντής ΓΕΕΘΑ/ΔΥΓ και για το ΚΕΤΕΚΝΥ ο Διευθύνων Σύμβουλος Δρ. Χ. Πλατής,  την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 στην αίθουσα Ναύαρχος Π. Κουντουριώτης στο ΓΕΕΘΑ.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η μεσογειακή διατροφή μειώνει το άγχος [μελέτη]
ΕΟΔΥ: 4 θάνατοι ασθενών με CoViD, 1 από γρίπη,78 εισαγωγές και αύξηση ιικού φορτίου
Φάρμακο για την πρόληψη της COVID φάνηκε πως μειώνει τον κίνδυνο νόσησης σε ευάλωτους ασθενείς [μελέτη]