Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 30 Απριλίου το σεμινάριο Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και χρήσης Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή που διοργανώθηκε από το "Σχολείο Ασθενών με Καρδιαγγειακές Παθήσεις" της Γ' Καρδιολογικής Κλινικής του ΑΠΘ και την vitamedico.gr σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου και τον Δήμο Θεσσαλονίκης, στο Ανοιχτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων του Δήμου.

Στο σεμινάριο εκπαιδεύτηκαν επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε δράσεις Street Work και στην υποστήριξη ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού καθώς και άτομα που διαβιούν σε στεγαστική επισφάλεια στην Μητροπολιτική Θεσσαλονίκη.

Στόχος του σεμιναρίου είναι η ενημέρωση, εκπαίδευση και η διασφάλιση της ετοιμότητας των εκπαιδευόμενων στην αντιμετώπιση και υποστήριξη σε περιστατικά που χρήζουν πρώτες βοήθειες.

Το «Σχολείο Ασθενών με Καρδιαγγειακές Παθήσεις» είναι θεσμός που ξεκίνησε από τη Γ’ Καρδιολογική Κλινική ΑΠΘ, αφιερωμένο στην εκπαίδευση και την ενδυνάμωση ασθενών που αντιμετωπίζουν καρδιαγγειακές παθήσεις και των φροντιστών τους. Το «Σχολείο Ασθενών με Καρδιαγγειακές Παθήσεις» γίνεται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Υπέρταση: "Ευθύνεται" για 7 εκατομμύρια πρόωρους θανάτους παγκοσμίως
Μόλις 7 νευροψυχιατρικά φάρμακα έχουν εγκριθεί παγκοσμίως από το 2015
Ο FDA ενέκρινε το πρώτο kit αυτοσυλλογής για εξέταση του ιού HPV