Σε αναστολή των τακτικών χειρουργικών επεμβάσεων προχωρούν από την 1η Ιουνίου οι χειρουργοί του νοσοκομείου Παίδων "Αγία Σοφία".

Την απόφαση έλαβε ο χειρουργικός τομέας, στον οποίο συζητήθηκαν τα προβλήματα που προκύπτουν από τις διαρκείς μετακινήσεις προσωπικού.

Αφορμή για την απόφαση ήταν πρόσφατη μετακίνηση αναισθησιολόγου στο "Αγλαΐα Κυριακού" και η συζήτηση από πλευράς διοίκησης για κοινή λειτουργία των αναισθησιολογικών τμημάτων των δύο νοσοκομείων, προκειμένου να καλυφθούν προσχηματικά τα κενά

Οι γιατροί κάνουν λόγο για χειρουργικές αίθουσες που παραμένουν κλειστές τα τελευταία 4 χρόνια, εξαιτίας των ελλείψεων σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων (αναισθησιολόγοι, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό).

Όπως αναφέρουν, οι εργαζόμενοι πρακτικά δουλεύουν πια πέρα από τα όρια τους, σε συνθήκες υπερεφημέρευσης εξοντωτικές για τους ίδιους και επισφαλείς για την ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου.

Τα παραπάνω έχουν σαν αποτέλεσμα να μεγαλώνουν διαρκώς οι λίστες αναμονής των τακτικών χειρουργείων  αλλά να καθυστερούν και τακτικά περιστατικά μεγάλης βαρύτητας (πχ νεογνά, παιδιά με χρόνια προβλήματα υγείας).

Ταυτόχρονα, υπάρχουν ελλείψεις στο νοσηλευτικό προσωπικό του χειρουργείου  πράγμα που σημαίνει ότι αν ακόμη και αύριο διορίζονταν αναισθησιολόγοι , οι κλειστές αίθουσες δε θα ήταν δυνατό να ανοίξουν!

Με αυτά τα δεδομένα, αποφασίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία η κινητοποίηση έως ότου γίνει δυνατή η ασφαλής λειτουργία και εξασφαλιστεί το απαραίτητο προσωπικό για να ανοίξουν οι κλειστές χειρουργικές αίθουσες.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Με ποιους τρόπους προσπαθούν οι Έλληνες να κόψουν το κάπνισμα [πίνακας]
Η MSD ανταγωνίζεται την Pfizer στην αγορά εμβολίων για τον πνευμονιόκοκκο μετά την έγκριση του FDA
Πολλαπλούν μυέλωμα: Ποια είναι τα προειδοποιητικά σημάδια