Το μεγαλύτερο πρόβλημα που μπορεί να έχει κάποιος σχετικά με την κατανάλωση νερού είναι... να μην πίνει αρκετό. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αφυδάτωση και υπολειτουργία ολόκληρου του οργανισμού. Πέρα από αυτό το προφανές λάθος, όμως, μήπως υπάρχουν και άλλοι τρόποι που μπορεί να πίνετε νερό λάθος;

Χρησιμοποιείτε μπουκάλια με BPA

Το BPA είναι συντομογραφία για τη χημική ουσία δισφαινόλη Α. Χρησιμοποιείται για την παρασκευή πολλών προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων των μπουκαλιών νερού. Ωστόσο, η έρευνα δείχνει ότι το BPA μπορεί να εισχωρήσει στα τρόφιμα και τα ποτά σας. Υπάρχει επίσης ανησυχία ότι η υπερβολική έκθεση μπορεί να οδηγήσει σε γενετικές ανωμαλίες. Απαιτείται περισσότερη έρευνα, αλλά οι ειδικοί πιστεύουν ότι η χημική ουσία μπορεί επίσης να διαδραματίσει ρόλο σε ορισμένες παθήσεις, όπως υψηλή αρτηριακή πίεση, διαβήτη τύπου 2 και καρδιαγγειακές παθήσεις. Επιλέξτε μπουκάλια νερού που λένε ότι είναι χωρίς BPA ή κατασκευασμένα από γυαλί ή ανοξείδωτο χάλυβα.

Βάζετε στο νερό σας φρούτα και λαχανικά σε φέτες

Μπορεί να κάνει το νερό σας πιο νόστιμο και πιο δροσιστικό. Αλλά αν δεν είστε προσεκτικοί, μπορεί επίσης να το γεμίσει με τροφιμογενείς ασθένειες. Πρέπει να καθαρίζετε τα φρούτα και τα λαχανικά πολύ προσεκτικά προτού τα βάλετε στο νερό σας.

Δεν πίνετε αρκετό νερό όταν πίνετε αλκοόλ

Τα αλκοολούχα ποτά είναι διουρητικά, που σημαίνει ότι σας στέλνουν πιο συχνά στην τουαλέτα. Και η πολλή ούρηση μπορεί να οδηγήσει σε αφυδάτωση. Για να αποφύγετε αυτό, για κάθε ποτήρι αλκοόλ που πίνετε, πιείτε και ένα ποτήρι νερό.

Δεν πίνετε ένα ολόκληρο ποτήρι με χάπια

Αν παίρνετε χάπια, πιείτε ένα ολόκληρο ποτήρι νερό, όχι μόνο αρκετό για να τα καταπιείτε. Είναι μια καλή ευκαιρία για ενυδάτωση. Το να πίνετε ένα ολόκληρο ποτήρι νερό βοηθά επίσης να μην κολλήσει το φάρμακο στον οισοφάγο σας και να τον ερεθίσει. Βοηθά επίσης το σώμα σας να απορροφά καλύτερα τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες.

Δεν πίνετε αρκετό νερό όταν είστε κουρασμένοι

Νιώθετε κούραση και δεν ξέρετε γιατί; Θα μπορούσε να είναι σημάδι αφυδάτωσης. Δεν χρειάζεται να είστε άρρωστοι ή να ασκείστε σκληρά για να αφυδατωθείτε. Χάνετε νερό κάθε μέρα μέσω βασικών λειτουργιών του σώματος, όπως η αναπνοή. Πολλές φορές, ακόμα και η αίσθηση πείνας που νιώθουμε μπορεί κατά βάθος να είναι δίψα. Φροντίστε να πίνετε τακτικά νερό μέσα στην ημέρα σας.

Πίνετε πολύ νερό μεμιάς

Μερικές φορές, στην επιθυμία μας να αναπληρώσουμε το νερό που δεν ήπιαμε μέσα στην ημέρα, μπορεί να το παρακάνουμε. Και ανάλογα την στιγμή, αυτό μπορεί να ταράξει την υπόλοιπη μέρα σας – σκεφτείτε, για παράδειγμα, τι θα συμβεί αν πιείτε πολύ νερό πριν τον ύπνο.

Πίνετε από εξωτερικές πηγές χωρίς να σκέφτεστε

Μπορεί να ακούγεται σαν τέλεια ιδέα να πιείτε νερό από μια φυσική πηγή νερού, αλλά σπάνια αυτό το νερό είναι 100% καθαρό. Μπορεί να περιέχει αμέτρητους παθογόνους μικροοργανισμούς του περιβάλλοντος και να σας προκαλέσει δυσάρεστα συμπτώματα.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πώς θα διατηρώ τα επίπεδα ενέργειάς μου υψηλά
Αλήθειες και ψέματα για την αφυδάτωση
20 χρόνια κλινική Πλαστικής Χειρουργικής ΑΠΘ στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου