Στους  6 ανήλθαν την τελευταία εβδομάδα οι θάνατοι ασθενών με CoViD, ενώ δεν καταγράφηκε νέος θάνατος λόγω γρίπης.

Δεν εντοπίστηκε θετικό δείγμα στη νέα παραλλαγή Flirt του κορωνοϊού, ενώ υπήρξε αύξηση ιικού φορτίου στα αστικά λύματα σχεδόν στο σύνολο των περιοχών που ελέγχθηκαν: Ιωάννινα (+50%), Αλεξανδρούπολη (+49%), Αττική (+38%), Ξάνθη (+35%) και Ηράκλειο (+30%).

Τα παραπάνω προκύπτουν, μεταξύ άλλων, από την τελευταία επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ.

Στην έκθεση αναφέρεται πως οι εισαγωγές στα τμήματα CoViD έφτασαν τις 158 έναντι 117 την προηγούμενη εβδομάδα και οι διασωληνωμένοι τους 8.

Η θετικότητα σημείωσε αύξηση σε σύγκριση με τις προηγούμενες δύο εβδομάδες. Συχνότερη υπο-παραλλαγή του κορωνοϊού ήταν η JN.1 (>85% από την εβδομάδα 6 και μετά). 

               Δείκτες CoViD

20 - 26 Μαΐου 

13 - 19 Μαΐου 
Νέοι θάνατοι 6 2
Διασωληνωμένοι 8 6
Νέες εισαγωγές 158 117

Από τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) φαίνεται πως ο συνολικός αριθμός θανάτων από CoViD στην χώρα μας ανέρχεται από την αρχή της πανδημίας σε 39.017.

Σύμφωνα με στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC), την εβδομάδα 13 - 19 Μαΐου η Ελλάδα κατείχε τη δεύτερη ευρωπαϊκή θέση σε θετικότητα των τεστ CoViD με 8% (7,9% την προηγούμενη εβδομάδα) και την πρώτη στα τεστ εποχικής γρίπης με 10,4% (ήταν 13,2%).

Από τις αρχές Οκτωβρίου μέχρι και σήμερα, έχουν νοσηλευθεί 146 άτομα με εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη σε ΜΕΘ και έχουν καταγραφεί 70 θάνατoι.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Περισσότερα Κέντρα Υγείας, με λιγότερο προσωπικό [πίνακες]
Δυσαρεστημένοι οι Γερμανοί από το σύστημα υγείας της χώρας τους [έρευνα]
Ρομποτική χειρουργική για  διαφραγματοκήλη και γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση