Η ευαισθητοποίηση του κοινού για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση των δερματολογικών καρκίνων ήταν ο στόχος της επιτυχημένης εκστρατείας ενημέρωσης ΔΕΡΜΑΪΟΣ που πραγματοποιεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η Ελληνική Δερματολογική & Αφροδισιολογική Εταιρεία (ΕΔΑΕ), υπό την αιγίδα του ΙΣΑ.

Η εκστρατεία της ΕΔΑΕ, που έχει μήνυμα «Το πώς θα ζήσεις το καλοκαίρι σου, είναι στο χέρι σου. ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟ ΣΟΥ», πραγματοποιείται τον Μάιο, που είναι ο μήνας πρόληψης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του δέρματος.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης αφού συνεχάρη τον Πρόεδρο Ι. Μπάρκη και το Δ.Σ της ΕΔΑΕ, για την αξιόλογη αυτή δράση επεσήμανε τα εξής:

« Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και το ΕΔΔΥΠΠΥ, ενώνουν τις δυνάμεις τους, με την Ελληνική Δερματολογική & Αφροδισιολογική Εταιρεία, για την ευαισθητοποίηση των πολιτών αναφορικά με τη σημασία της πρόληψης του σοβαρού αυτού καρκίνου καθώς και της ετήσιας επίσκεψης στον δερματολόγο. Συμμετέχουμε σε τέτοιες αξιόλογες ενέργειες, και προτρέπουμε τους συμπολίτες μας να ενημερωθούν και να προβούν σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις, με γνώμονα την πρόληψη που είναι προτιμότερη και καλύτερη από την θεραπεία».

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Σχεδόν οι μισοί Έλληνες θα δοκίμαζαν καλλιεργημένο κρέας
Σε ποιες χώρες καταναλώνεται περισσότερο αλκοόλ [μελέτη]
Απάντηση ΑΣΕΠ σχετικά με τις καθυστερήσεις στην επιλογή διοικητών Υγείας