Στάση εργασίας από τις 8 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι της Δευτέρας, πραγματοποιούν οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αττικής για τις ελλείψεις αναισθησιολόγων στα νοσοκομεία Παίδων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του προεδρείου της Ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ), 3.000 παιδιά περιμένουν να χειρουργηθούν στα δύο μεγαλύτερα παιδιατρικά νοσοκομεία της χώρας.

Όπως αναφέρει, αντί να σκύψει στο πρόβλημα και να δώσει ουσιαστικές λύσεις, η κυβέρνηση προβαίνει σε μετακινήσεις αναισθησιολόγων ενηλίκων, οι οποίοι δεν έχουν την αναγκαία εξειδίκευση στην Παιδιατρική Αναισθησία.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται αναλυτικά τα εξής:

"Η κυβέρνηση αγνόησε προκλητικά τις εκκλήσεις και τις επισημάνσεις των γιατρών και των λοιπών υγειονομικών του 'Αγία Σοφία' και του 'Αγλαΐα Κυριακού' εδώ και πολλούς μήνες.

Αγνόησε προκλητικά τις εκκλήσεις και τις επισημάνσεις της ΕΙΝΑΠ, της ΟΕΝΓΕ αλλά και της Ελληνικής Αναισθησιολογικής Εταιρείας.

Σκόπιμα εξώθησε την υποστελέχωση στα άκρα με αποτέλεσμα σήμερα να έχουν απομείνει μόνο 12 Αναισθησιολόγοι στο 'Αγία Σοφία' και 7 στο 'Αγλαΐα Κυριακού', ενώ υπάρχουν τραγικές ελλείψεις και λοιπού υγειονομικού προσωπικού πλην αναισθησιολόγων.

Επέτρεψε στη διοίκηση των Παίδων να παρανομεί επί μήνες σε βάρος των συναδέλφων και των μικρών ασθενών με έκνομα 'εντέλλεσθε' υπερεφημέρευσης.

Αξιοποιεί το αντιαπεργιακό νομοθετικό οπλοστάσιο για να ποινικοποιήσει τη συνδικαλιστική δράση και τις δίκαιες διεκδικήσεις μας, σέρνοντας στα δικαστήρια την ΕΙΝΑΠ και το σωματείο εργαζομένων του 'Αγλαΐα Κυριακού'.

Ο υπουργός Υγείας εξαπολύει καθημερινά ύβρεις ενάντια στους παιδοαναισθησιολόγους, ενάντια στην ΕΙΝΑΠ, ενάντια στην ΟΕΝΓΕ μιλώντας για 'ακροαριστεροκρατούμενους φιλοτρομοκρατικούς πυρήνες', 'στημένες προεκλογικές αντιδράσεις', απειλεί τους υγειονομικούς με την φράση 'τα βάζουν με λάθος άνθρωπο' για να αποπροσανατολίσει και να κρύψει το γεγονός ότι οι υγειονομικοί, έχοντας στο πλευρό τους όλο το λαό, εδώ και τουλάχιστον 2 χρόνια προειδοποιούν για την εκρηκτική κατάσταση που διαμορφώνεται στα νοσοκομεία Παίδων και διεκδικούν την αποφασιστική ενίσχυσή τους.

Απέναντι στην κλιμάκωση της επίθεσης στη δημόσια Παιδιατρική περίθαλψη από την κυβέρνηση της ΝΔ, που κρατά σε ομηρία χιλιάδες μικρούς ασθενείς…

Απέναντι στο στυγνό εκβιασμό τόσο της σημερινής κυβέρνησης όσο και των προκατόχων της, που εκμεταλλεύονται την αγωνία και την ανάγκη των λαϊκών οικογενειών να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα υγείας του παιδιού τους και τους εξωθούν στους ιδιωτικούς ομίλους της υγείας…

Απέναντι στην διαχρονική πολιτική της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης, της εμπορευματοποίησης και της ιδιωτικοποίησης της Παιδιατρικής περίθαλψης, που βάζει στη ζυγαριά του κόστους - όφελους την υγεία και τη ζωή μικρών παιδιών…

Απέναντι στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και στην προσπάθεια της κυβέρνησης να καλλιεργήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό και να στρέψει τις οικογένειες των μικρών ασθενών εναντίον μας…

Δυναμώνουμε τον αγώνα για πλήρη στελέχωση των Παιδιατρικών νοσοκομείων και την αποφασιστική ενίσχυσή τους με όλα τα μέσα, για την πλήρη κάλυψη των αναγκών των χιλιάδων μικρών ασθενών απολύτως δωρεάν, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των οικογενειών τους που στενάζουν καθημερινά".

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ρομποτική χειρουργική για  διαφραγματοκήλη και γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση
Πώς η κλιματική αλλαγή πλήττει την Ευρώπη
Υπερδιπλάσιος ο κίνδυνος Πάρκινσον για αγχώδη άτομα άνω των 50 ετών [μελέτη]