Την περιπέτεια που βίωσε με τον καρκίνο και τα εφόδια που πρέπει να έχει κανείς για να ξεφύγει, μίλησε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Σε συνέντευξή του στον Alpha, ο δημοσιογράφος αναφέρθηκε στο παράδοξο με το διατροφικό του μοντέλο: 

"Ήμουν αυτός που δεν θα πάθαινα καρκίνο, εάν η διατροφή ευθύνεται. Τρώω σαλάτες, τρώω φρούτα, δεν τρώω ποτέ τηγανητά, τρώω λίγο κρέας, πολύ ψάρι, δηλαδή όλα αυτά που θα σου πει ένας γιατρός και ένας διατροφολόγος να κάνεις για να είσαι καλά", τόνισε, για να σημειώσει:

"Παρ' όλα αυτά, ο καρκίνος υπήρξε και είδα ότι έχω κάνει το σωστό, αλλά έχω μία μανία: όταν βλέπω έναν φίλο που κάνει το λάθος, να επιμείνω να κάνει το σωστό. Θυμώνω πάρα πολύ με μάγειρες. Δεν μπορείς να καθοδηγείς τον κόσμο σε κάτι που είναι διατροφική βόμβα για τον οργανισμό του".

Αναφερόμενος στην ψυχολογία του, είπε πως το "γιατί θεέ μου" το λες πολλές μέρες και κυρίως πολλές νύχτες, διότι δεν μπορείς να πιστέψεις αυτό που έχει συμβεί: "Κοιτάς τον ουρανό και λες γιατί σε μένα, τι έκανα, αν έφταιξα και τι άλλο έφταιξε".

Τόνισε, όμως, πως σημασία έχει πως αν μείνεις σε αυτό θα προσθέσεις επιβαρυντικά πράγματα για την υγεία σου:

"Ο τρόπος να βγεις από αρρώστιες και ειδικά από τον καρκίνο είναι μία θετικά ματιά στο μέλλον, χωρίς να διακόπτεις τα ωραία πράγματα της ζωής, που μπορεί να είναι ο έρωτας, η γυμναστική ή το καλό φαγητό...

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Εφαρμογή διαγνωστικού πρωτοκόλλου για τη διάγνωση και παρακολούθηση της οστεοπόρωσης
Μεταμοσχευμένοι ανέβηκαν στον Όλυμπο με τους γιατρούς τους για ένα μήνυμα ζωής
Webinar Φάκελοι Υγείας με θέμα: ''Αθλητική καρδιά''