Η αγροχημική και φαρμακευτική εταιρεία Bayer βασίζεται όλο και περισσότερο στην τεχνητή νοημοσύνη (AI) για την καταπολέμηση των ζιζανίων.

Η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να βοηθήσει στην ταχύτερη εύρεση του επόμενου νέου τρόπου δράσης, δήλωσε στο Reuters ο Frank Terhorst, εκτελεστικός αντιπρόεδρος για τη στρατηγική και τη βιωσιμότητα στο τμήμα Crop Science της Bayer, μετά από εκδήλωση στο Σικάγο.

"Θέλετε να βρoύμε αυτό που μεγιστοποιεί την απόδοση σε αυτό που θέλουμε να σκοτώσουμε - τα ζιζάνια, και ουσιαστικά χωρίς αντίκτυπο σε οτιδήποτε άλλο. Και αυτή η ισορροπία είναι εξαιρετικά δύσκολη".

Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βοηθήσει στην αντιστοίχιση της πρωτεϊνικής δομής των επιβλαβών φυτών με μόρια που στοχεύουν σε αυτή τη δομή. Αυτό θα επιτρέψει την αξιοποίηση τεράστιων ποσοτήτων δεδομένων.

Ο Bob Reiter, Επικεφαλής Έρευνας και Ανάπτυξης στον τομέα της Φυτικής Επιστήμης της Bayer, εξήγησε ότι αυτό θα μπορούσε να συντομεύσει σημαντικά τον χρόνο που απαιτείται για την ανακάλυψη του επόμενου νέου τρόπου δράσης για ένα ζιζανιοκτόνο.

Όλο και περισσότερα επιβλαβή φυτά αναπτύσσουν ανθεκτικότητα στα ζιζανιοκτόνα που είναι ήδη διαθέσιμα στην αγορά.

Το προϊόν Icafolin της Bayer θα είναι το πρώτο ζιζανιοκτόνο με νέο τρόπο δράσης εδώ και περίπου 30 χρόνια, όταν κυκλοφορήσει στη Βραζιλία το 2028.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Εφαρμογή διαγνωστικού πρωτοκόλλου για τη διάγνωση και παρακολούθηση της οστεοπόρωσης
Μεταμοσχευμένοι ανέβηκαν στον Όλυμπο με τους γιατρούς τους για ένα μήνυμα ζωής
Webinar Φάκελοι Υγείας με θέμα: ''Αθλητική καρδιά''