«Για τους συμπολίτες μας που περίμεναν χρόνια ένα προγραμματισμένο χειρουργείο, σήμερα πιστεύω ότι είναι μια καλή ημέρα», αναφέρει σε ανάρτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο πρωθυπουργός επαναλαμβάνει ότι ο στόχος είναι να περιοριστεί η αναμονή και τονίζει: «Στόχος είναι και ως το τέλος της θητείας μας, το 2027 να προσεγγίσουμε τον ευρωπαϊκό μέσο όρο».
Υπενθυμίζει ότι πέρυσι τον Ιούνιο είχε εξαγγείλει μεγάλες αλλαγές στο ΕΣΥ και ότι από τo ξεκίνημα με 37.000 δωρεάν απογευματινά χειρουργεία με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης 1500 έχουν προγραμματιστεί ήδη για τις δύο πρώτες εβδομάδες ξεκινώντας από τους συμπολίτες με τις μεγαλύτερες αναμονές.
«Επιπλέον έχουμε ψηφιοποιήσει την Ενιαία Λίστα Χειρουργείου ώστε να είμαστε απολύτως σίγουροι ότι τηρείται η λίστα προτεραιότητας», αναφέρει ο πρωθυπουργός.
Ειδήσεις υγείας σήμερα
Το ΕΚΑΒ τιμήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών για τα 40 χρόνια προσφοράς του
Τεχνητή Νοημοσύνη: Βελτιώνει την πρόβλεψη υποτροπών στον καρκίνο του πνεύμονα
''Τα πιο πολύτιμα δώρα είναι τα πιο απλά!''- Δράση του Υπουργείου Υγείας