Την πρόθεσή του να ενταχθούν περισσότερα φάρμακα στη λίστα με τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα, εξέφρασε ο υπουργός Υγείας στο 7ο Healthcare Transformation.
Απαντώντας στον πρόεδρο του ΕΦΕΧ Γρηγόρη Καρέλο, ο οποίος είχε πει νωρίτερα πως στην Ευρώπη υπάρχουν περισσότερα ΜΗΣΥΦΑ σε σχέση με την Ελλάδα, ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε:
Κάθε υπουργός έχει μια πολιτική στα OTC. Εμένα η πολιτική μου είναι όλα τα φάρμακα που είναι OTC στο καθημερινό χώρο στην Ευρώπη να είναι και στην Ελλάδα. Έχετε να μου πείτε μια χώρα που είναι OTC το φάρμακο. Φέρτε μου όλες τις ευρωπαϊκές χώρες τι έχουν στα OTC και η Ελλάδα θέλει να είναι στην πρώτη ταχύτητα".
Ο υπουργός Υγείας ζήτησε από τον πρόεδρο του ΕΦΕΧ τα σχετικά στοιχεία και εκείνος δεσμεύτηκε ότι θα το πράξει.
Ειδήσεις υγείας σήμερα
Χρόνια ιγμορίτιδα με ρινικούς πολύποδες: Νέες θεραπείες βελτιώνουν ουσιαστικά την ποιότητα ζωής
Αγιασμός θεμελίων νέου κτηριακού συγκροτήματος στο "Αττικόν" - Δωρεά Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος
Η σοβαρή ανδρική υπογονιμότητα αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου παχέος εντέρου και θυρεοειδούς [μελέτη]