Την ετοιμότητα του νοσοκομείου Σαντορίνης και του ΕΚΑΒ, επιθεώρησε την Τρίτη ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.
Τον συνέδευσαν ο διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Πειραιώς και Αιγαίου, Χρήστος Ροϊλός και ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου.
Κατά την επίσκεψή του στο νησί, ο κ. Θεμιστοκλέους διαπίστωσε πως υπάρχει ενίσχυση στο ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου, η οποία υπερβαίνει το 33% της συνολικής του δύναμης.
Έχει, επίσης, ενισχυθεί με πρόσθετες γεννήτριες και με άλλα τεχνολογικά μέσα.
Με εντολή του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, είναι σε πλήρη ετοιμότητα για κατεπείγουσα αναχώρηση προς τη Σαντορίνη δύο ομάδες γιατρών και νοσηλευτών από τα τμήματα επειγόντων περιστατικών (ΤΕΠ) του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Χαϊδαρίου “Αττικόν” και του νοσοκομείου Νάξου.
Σε ετοιμότητα είναι και η ειδική επιστημονική ομάδα ψυχολογικής υποστήριξης από το ψυχιατρικό νοσοκομείο Αττικής.
Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ο Τραμπ ανακοίνωσε συμφωνίες μείωσης τιμών με 9 φαρμακευτικές
Το ΕΚΑΒ τιμήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών για τα 40 χρόνια προσφοράς του
Τεχνητή Νοημοσύνη: Βελτιώνει την πρόβλεψη υποτροπών στον καρκίνο του πνεύμονα