Κοτόπουλο με κάστανα και πορτοκάλι

Μια συνταγή ζεστή, αρωματική και απόλυτα χειμωνιάτικη. Τα κάστανα δίνουν βάθος και το πορτοκάλι φρεσκάδα.

Τι θα χρειαστούμε

  • 1 ολόκληρο κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
  • 300 γρ. κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
  • Χυμό και ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 1 κρεμμύδι ξερό, χοντροκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • ½ ποτήρι λευκό κρασί
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Λίγο θυμάρι ή δενδρολίβανο

Τι πρέπει να κάνουμε

  • Σοτάρουμε το κοτόπουλο σε φαρδιά κατσαρόλα με ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και αφήνουμε να μαλακώσουν
  • Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ
  • Ρίχνουμε τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα μυρωδικά
  • Προσθέτουμε τα κάστανα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 45–50 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα

Κοτόπουλο με τυρί κρέμα, μπέικον και κράνμπερις

Γλυκό, αλμυρό και απόλυτα εορταστικό. Μια συνταγή που θυμίζει τραπέζι ρεβεγιόν.

Τι θα χρειαστούμε

  • 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες ή φιλέτα μπούτι
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 150 γρ. μπέικον σε μικρά κομμάτια
  • 100 γρ. αποξηραμένα κράνμπερις
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ ποτήρι κρέμα γάλακτος
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι

Τι πρέπει να κάνουμε

  • Σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό και το αφήνουμε στην άκρη
  • Στο ίδιο σκεύος σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει χρώμα
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί κρέμα και την κρέμα γάλακτος
  • Ρίχνουμε τα κράνμπερις και το μπέικον, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα για 20–25 λεπτά

Κοτόπουλο με μήλο και δενδρολίβανο

Αρωματικό, κομψό και ελαφρώς γλυκό. Ιδανικό για όσους αγαπούν τις ήπιες γιορτινές γεύσεις.

Τι θα χρειαστούμε

  • 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
  • 2 μήλα κόκκινα ή πράσινα, κομμένα σε φέτες
  • 2 κλωνάρια φρέσκο δενδρολίβανο
  • ½ ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 κρεμμύδι σε φέτες
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι

Τι πρέπει να κάνουμε

  • Σοτάρουμε το κοτόπουλο με ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα
  • Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί
  • Προσθέτουμε τα μήλα και το δενδρολίβανο
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 40–45 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο και να μελώσει η σάλτσα

Τραγανό κοτόπουλο με μέλι, πορτοκάλι και σόγια

Γλυκόξινο, αρωματικό και απόλυτα εντυπωσιακό στο πιάτο.

Τι θα χρειαστούμε

  • Φιλέτα κοτόπουλου ή φτερούγες
  • 3 κ.σ. μέλι
  • Χυμό από 1 πορτοκάλι
  • 3 κ.σ. σόγια σος
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • Ελαιόλαδο
  • Πιπέρι

Τι πρέπει να κάνουμε

  • Ανακατεύουμε το μέλι, τον χυμό πορτοκαλιού, τη σόγια και τη μουστάρδα
  • Σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να γίνει τραγανό
  • Προσθέτουμε τη σάλτσα και χαμηλώνουμε τη φωτιά
  • Αφήνουμε να καραμελώσει ελαφρά και να γυαλίσει το κοτόπουλο
  • Σερβίρουμε αμέσως, ιδανικά με ρύζι ή πατάτες φούρνου

 

Πηγές:
mama365.gr

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Θεσσαλονίκη: Ενίσχυση αποθεμάτων αίματος από τον Ιατρκό Σύλλογο
Πώς να απολαύσετε το χριστουγεννιάτικο τραπέζι χωρίς υπερβολές και ενοχές
Φάρμακα απώλειας βάρους: Χάπι αντί για ένεση, αλλάζει το παιχνίδι