Νέα έρευνα Αμερικανών γιατρών εστιάζει στις διαδικασίες συντήρησης του ανθρώπινου σώματος και στο πόσο εφικτή είναι μια μελλοντική αναγέννηση.
Ο Ariel Zeleznikow-Johnston του Monash University, παρουσίασε τα ευρήματα στο PLOS One.
Oι τεχνολογίες που είναι απαραίτητες για την αναγέννηση κάποιου ανθρώπου δεν έχουν υλοποιηθεί ακόμα, αν και Οργανισμοί συντήρησης αναφέρουν ότι αρκετές εκατοντάδες ασθενείς συντηρούνται παγκοσμίως και χιλιάδες έχουν εγγραφεί για μελλοντική συντήρηση.
Οι ερευνητές πραγματοποίησαν έρευνα σε 300 γιατρούς. Οι μισοί ήταν στην πρωτοβάθμια περίθαλψη και στους υπόλοιπους περιλαμβάν ονταν ειδικοί διαφόρων ειδικοτήτων, όπως νευρολόγοι, εντατικολόγοι, αναισθησιολόγοι και γιατροί με ειδίκευση στην παρηγορητική φροντίδα.
Η μελέτη περιέλαβε 3 θέματα- τις πεποιθήσεις σχετικά με το πόσο εφικτές είναι οι διαδικασίες συντήρησης, οι κλινικές παρεμβάσεις που θα μπορούσαν να βελτιώσουν το αποτέλεσμα συντήρησης και οι ηθικές και νομικές συνιστώσες.
Περίπου 1 στους 4 γιατρούς δήλωσαν ότι πιστεύουν ότι είναι λογικοφανές ή ακόμα πολύ λογικοφανές ότι κάποιος θα μπορούσε στο μέλλον να αναγεννηθεί μετά από συντήρηση. Λιγότεροι από τόση μισούς δήλωσαν ότι είναι απίθανο. Νευροχειρουργοί κατά μέσον όρο είχαν την υψηλότερη αξιολόγηση στο ερώτημα της αναγέννησης ενώ οι περισσότεροι ιατροί των άλλων ειδικοτήτων είχαν εύρος απόψεων οι οποίες έτειναν περισσότερο προς τον σκεπτικισμό.
Ο τρόπος με τον οποίο οι γιατροί είναι πιο πιθανό να αλληλεπιδράσουν με τη συντήρηση στις επαγγελματικές τους αρμοδιότητες είναι στις επιλογές που μπορεί να κάνει ένας ασθενής για τη φροντίδα στο τέλος της ζωής.
Η πλειοψηφία των γιατρών υποστήριξαν τη συνταγογράφηση αντιπηκτικών σε ασθενείς που πεθαίνουν, που θα μπορούσε να βοηθήσει με την ποιότητα της συντήρησης
Όμως λιγότεροι συμμετέχοντες ήταν άνετοι με πιο ακραίες διαδικασίες όπως να υποβάλλονται οι ασθενής σε υποβοηθούμενο θάνατο και την επιθυμία να ξεκινήσει η διαδικασία συντήρησης πριν την ανακοπή.
Οι γιατροί που πιο συχνά είχαν συζητήσεις σχετικά με την περίθαλψη στο τέλος της ζωής ήταν γενικά πιο υποστηρικτικοί με αυτού του είδους την επιλογή.
Περίπου 1 στους 5 γιατρούς ανησυχούσαν ότι οι αποφάσεις αύξησης των πιθανοτήτων επιτυχούς κρυοσυντήρησης θα συγκρούονταν με την παροχή των καλύτερων standards περίθαλψης.
Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η Ελλάδα πρώτη σε θανάτους από καρκίνο στην ΕΕ και δεύτερη στον ΟΟΣΑ [πίνακας]
Αγαπηδάκη: Αδιαθεσία στη Βουλή - Μεταφέρθηκε στο ιατρείο
Επιστημονική παρουσίαση ''Γυναικολογικός υπέρηχος και Πρωτοβάθμια Ιατρική''