Την απαγόρευση διακίνησης δύο συμπληρωμάτων διατροφής ανακοίνωσαν σήμερα οι υπεύθυνοι του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Σε σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΦ αναφέρονται τα εξής:

Αποφασίζουμε την απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης του συμπληρώματος διατροφής CREATINA 5.0 της εταιρείας EthicSport, Πολωνίας μετά από ενημέρωση ότι έχει περιέχει το μη εγκεκριμένο νεοφανές τρόφιμο (novel food) Creatine malate. Η προμήθεια του παραπάνω προϊόντος έγινε από την εταιρεία ES Italia S.r.l, Ιταλίας.

Οι επιχειρήσεις που έχουν προμηθευτεί το συγκεκριμένο προϊόν υποχρεούνται για την εφαρμογή της παρούσης και την ενημέρωση του ΕΟΦ.

Η παρούσα απόφαση αποτελεί προληπτικό μέτρο για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας.

Σε άλλη ανακοίνωση του ΕΟΦ αναφέρονται τα εξής:

Αποφασίζουμε την απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης των συμπληρωμάτων διατροφής CM3 CAPS, CM3 POWDER 250G PINK GRAPEFRUIT της εταιρείας Trec Nutrition Πολωνίας μετά από ενημέρωση ότι έχει περιέχουν το μη εγκεκριμένο νεοφανές τρόφιμο (novel food) Creatine malate. Η προμήθεια του παραπάνω προϊόντος έγινε από την εταιρεία Trec nutrition, Πολωνίας.

Οι επιχειρήσεις που έχουν προμηθευτεί το συγκεκριμένο προϊόν υποχρεούνται για την εφαρμογή της παρούσης και την ενημέρωση του ΕΟΦ.

Η παρούσα απόφαση αποτελεί προληπτικό μέτρο για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας.

Προσθέστε το iatronet.gr στο Discover

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Εγκαίνια των νέων ΤΕΠ στα νοσοκομεία Τρικάλων και Βόλου
Φυστίκια ή ποπ κορν για καλύτερο έλεγχο του σακχάρου;
Γιατί ορισμένοι άνθρωποι αντιδρούν πιο έντονα στα εμβόλια κατά του CoViD;