Ελλείψεις σχολικών νοσηλευτών στα σχολεία όλης της χώρας δημοσιοποιούνται σε καθημερινή βάση, την ώρα που η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ), μέλος της Ε.Σ.Α.μεΑ, ζητά ορισμό συνάντησης με την υπουργό Παιδείας Σ. Ζαχαράκη, ώστε να προωθηθούν παρεμβάσεις για την ισότιμη και ασφαλή συμμετοχή των μαθητών και των εκπαιδευτικών με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 στην εκπαίδευση.

Η Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ. σημειώνει ότι παρά τα θετικά βήματα των τελευταίων ετών, εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικές δυσκολίες, καθυστερήσεις, διαφορετικές πρακτικές και διοικητικά εμπόδια, τα οποία δημιουργούν ανασφάλεια στις οικογένειες και ανισότητες μεταξύ μαθητών.

Πράγματι από την έναρξη της σχολικής χρονιάς καταγγέλλονται ελλείψεις σε σχολεία στην Αττική, στην Κω, στην Κοζάνη, σε πολλά σχολεία της Μεσσηνίας κλπ. Στο πλαίσιο αυτό, οι Σχολικοί νοσηλευτές “μοιράζονται” σε διαφορετικά σχολεία και μετακινούνται ακόμη και πέρα από τα όρια που έθεσε ο ίδιος ο νόμος.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Δ. Σανδάλης, πρόεδρος Συλλόγου "Λάμψη": Η απάτη με τη ΜΚΟ δείχνει τη γύμνια του κράτους
'Ενωση Ασθενών Ελλάδας: Πρόεδρος ξανά η Μέμη Τσεκούρα - Η σύνθεση του ΔΣ
Θετικές εξελίξεις στην αντιμετώπιση της σκλήρυνσης κατά πλάκας