Πρόφτασε η Ε.Ε. να απαντήσει στη γαλλική φαρμακευτική Sanofi Aventis, ότι δεν υπάρχει θέμα από την επιτροπή ανταγωνισμού στην Ευρώπη, για την εξαγορά της αμερικανικής βιοτεχνολογικής Genzyme.
Μόνο που η Genzyme έχει αρνηθεί έντονα αυτό το ενδεχόμενο παρά τις επανειλημμένες κρούσεις της Sanofi για επιθετική εξαγορά.
Και η αιτία είναι, ότι ενώ η Sanofi μέχρι τελευταία πρότεινε 69 δολ. ανά μετοχή της Genzyme, η τελευταία, θεωρεί ότι δεν αξιολογείται επαρκώς η προοπτική της εταιρίας, αφού αναμένεται επέκταση του φαρμάκου της για τη λευχαιμία, στη θεραπεία της σκλήρυνσης κατά πλάκας.
Πάντως, στην περίπτωση που ξεκινήσουν και πάλι οι συζητήσεις –άμεσα- όπως αναφέρουν πηγές της Sanofi, η σχετική απάντηση της Ε.Ε., θα επιταχύνει τις διαδικασίες.
Ειδήσεις υγείας σήμερα
Π. Γαλανάκης: Ολιστική προσέγγιση σε ΧΑΠ και καρκίνο του πνεύμονα με επίκεντρο τον ασθενή
Μέση Ανατολή: Κλυδωνίζονται οι αντοχές της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας
10 τρόποι να γιορτάσετε την Ημέρα της γυναίκας...αλλά και κάθε μέρα