Πρωταθλητής στην αναμονή για μία ακτινοθεραπεία πρέπει να είναι μακράν το Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Ν. Κηφισιάς. Όλα όμως έχουν την αιτία τους. Μάθαμε λοιπόν, ότι η αιτία είναι ένα ανταλλακτικό που χρειάζεται το σχετικό μηχάνημα για τις ακτινοθεραπείες, το οποίο δεν αγοράζεται, καθώς δεν υπάρχουν διαθέσιμα κονδύλια. Αποτέλεσμα αυτού, οι ασθενείς που πρέπει να κάνουν ακτινοθεραπεία να περιμένουν και ένα και δύο και τρεις και.... έξι μήνες!

Και το θέμα είναι ότι όλα αυτά, το Υπουργείο όχι μόνο τα ξέρει καλά, αλλά και τα είδαν οι αρμόδιοι με τα ίδια τους τα μάτια πριν από ένα μήνα περίπου όταν έκαναν την επίσκεψή τους στο εν λόγω Νοσοκομείο. Και αφού πήραν μια γεύση, έδωσαν και διαβεβαιώσεις ότι άμεσα θα αγοραστεί και δεύτερο μηχάνημα, αναγνωρίζοντας ότι οι ανάγκες του νοσοκομείου είναι πολύ μεγάλες. Και από τότε ούτε φωνή ούτε ακρόαση! Αλλά και να αγοραστεί, λένε εργαζόμενοι στο νοσοκομείο, ποιοι θα τα λειτουργήσουν αφού οι εργαζόμενοι είναι ελάχιστοι;

Εξαιτίας αυτών των ελλείψεων, το Γενικό Νοσοκομείο πραγματοποιεί μόνο πρωινές εφημερίες -και είναι και πολύ- και όχι σε 24ωρο, όπως ισχύει σε άλλες μονάδες! Την ίδια στιγμή και οι κλίνες δεν λειτουργούν στο σύνολό τους, καθώς από τις 350 που διαθέτει η κλινική χρησιμοποιούνται οι 250!

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ο ψηφιακός φάκελος ασθενούς, η τεχνητή νοημοσύνη και η μεγάλη παγίδα
Αλαλούμ με το πρόγραμμα πρόληψης κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA