Όσο περισσότερο κοντεύει το καλοκαίρι, τόσο περισσότερο σκεφτόμαστε πως ήρθε η ώρα να κάνουμε αλλαγές στο σώμα μας. “Μα”, θα πει κάποιος κακεντρεχής, “τώρα πλέον είναι αργά!”

Και επειδή εμείς πιστεύουμε ότι ποτέ δεν είναι αργά για να υιοθετήσουμε καλύτερες, πιο υγιεινές συνήθειες στην καθημερινότητά μας, σας παρουσιάζουμε τις πέντε μικρές αλλαγές που πρέπει να κάνετε για να αποκτήσετε το σώμα των ονείρων σας.

Λαχανικά στο πρωινό

Όλοι μας χρειαζόμαστε περισσότερα λαχανικά στην ζωή μας, και ο πιο εύκολος τρόπος να προσθέσουμε περισσότερα είναι να τα αξιοποιήσουμε και στο πρωινό μας. Οι φυτικές τους ίνες και το νερό που περιέχουν μας χορταίνουν, και μας σταματούν από το να καταφύγουμε σε ανθυγιεινά σνακ κατά την διάρκεια της ημέρας.

Σκόρδο και κρεμμύδι παντού

Ναι, δεν είναι και ό,τι καλύτερο για την αναπνοή. Είναι, όμως, σούπερ υγιεινά και περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά που ο οργανισμός μας έχει ανάγκη, και μας βοηθούν να χάσουμε κιλά. Συγκεκριμένα, περιέχουν ορισμένα μέταλλα και έλαια που αποδομούν το λίπος και ενισχύουν τον μεταβολισμό.

Πολύ, πολύ νερό

Το ξέρατε ότι πολλές φορές που νιώθουμε πεινασμένοι, ο οργανισμός μας απλά διψάει; Δεν υπάρχει τρόπος να καταλάβουμε τι από τα δύο συμβαίνει, αν δεν φτάσει κάποια από τις δύο αυτές ανάγκες σε έσχατο σημείο. Το αποτέλεσμα είναι να τρώμε περισσότερο από όσο χρειαζόμαστε. Φροντίστε να πίνετε κάθε μέρα πολύ νερό, ώστε ο οργανισμός σας να λειτουργεί πάντα στα καλύτερά του.

Τέρμα στα “διαίτης”

Δεν χρειάζεστε ειδικά, επεξεργασμένα προϊόντα διαίτης για να χάσετε κιλά. Χρειάζεστε καλό προγραμματισμό, πολλά φρέσκα φρούτα και λαχανικά και να μην προσπερνάτε γεύματα κατά την διάρκεια της ημέρας.

Κρατήστε ημερολόγιο

Ένα ημερολόγιο φαγητού, στο οποίο θα καταγράφετε τα γεύματα, τις επιτυχίες αλλά και τα ατοπήματά σας, μπορεί να βοηθήσει πάρα πολύ. Επίσης, είναι πολύ καλό να φτιάχνετε λίστες με αυτά που θέλετε να μαγειρέψετε, αλλά και με το πρόγραμμα διατροφής της εβδομάδας. Όλα είναι θέμα συνήθειας, και οι παραπάνω συνήθειες θα σας αλλάξουν τον τρόπο που βλέπατε το αδυνάτισμα!