Οι φρονιμίτες συνήθως αρχίζουν να μεγαλώνουν στην ηλικία μεταξύ 17 και 21. Μπορεί να προκαλέσουν πολύ πόνο, ο οποίος μπορεί να γίνει αρκετά ενοχλητικός καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας. Ο πόνος μπορεί να γίνει έντονος και να μην σας αφήσει να επικεντρωθείτε σε οτιδήποτε άλλο. Θα θέλατε να υπάρχει μια έξοδος κινδύνου από αυτόν. Το καλό είναι ότι δεν υπάρχει φθορά των δοντιών εξαιτίας της ανάπτυξης ενός φρονιμίτη, αλλά ο πόνος μπορεί να εξακολουθεί να είναι αφόρητος ανά περιόδους. Πολλοί επιλέγουν τη χειρουργική εξαγωγή όταν αυτός επιμένει. Ωστόσο,ν

Αλοιφή για τοπική αναισθησία

Αυτά είναι διαθέσιμα ως φάρμακα για τα στοματικά νοσήματα στα περισσότερα φαρμακεία. Απλά εφαρμόστε μια μικρή ποσότητα στην πληγείσα περιοχή για να απαλύνετε τον πόνο έως και 30 λεπτά τη φορά.

Πλύσεις με αλατόνερο

Ξεπλύνετε το στόμα σας με ζεστό αλατόνερο. Το ζεστό αλατόνερο βοηθάει στον ήπιο πόνο του φρονιμίτη και μπορείτε αποφύγετε τη χρήση φαρμάκων. Απλά αναδεύσετε το αλατόνερο μέσα στο στόμα σας για μισό λεπτό και φτύστε. Να είστε προσεκτικοί για να μην καταπιείτε το αλατόνερο.

Αναλγητικά

Ένα από αυτά είναι το Acetaminophen που βοηθά στην ανακούφιση του πόνου που σχετίζεται με τους φρονιμίτες που φυτρώνουν. Πρέπει να ακολουθήσετε τις οδηγίες για τη δοσολογία και τις άλλες προφυλάξεις που αναγράφονται στη συσκευασία. Ενδέχεται να υπάρχουν προειδοποιήσεις που να επισημαίνονται στο κουτί, στις οποίες πρέπει να εστιάσετε. Εάν έχετε άλλα προβλήματα υγείας ή εάν λαμβάνετε άλλα φάρμακα, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Θα πρέπει να σας πει εάν η λήψη οποιωνδήποτε φαρμάκων χωρίς συνταγή μπορεί να αποφευχθεί λόγω βλαβερών αντιδράσεων φαρμάκων ή όχι.

Σπιτικές πρώτες βοήθειες

Πολλές θεραπείες στο σπίτι μπορούν επίσης να θεραπεύσουν τον πόνο από φρονιμίτη. Μασήστε σκόρδο ή κρεμμύδι, τα οποία κάνουν καλό στα δόντια. Το σκόρδο κάνει τα δόντια υγιή και δυνατά. Το μάσημα ενός κρεμμυδιού για μόνο τρία λεπτά έχει διαπιστωθεί κλινικά ότι μειώνει το επίπεδο των μικροβίων στο στόμα. Τοποθετήστε ένα κρεμμύδι σε φέτες στο φρονιμίτη ή στα ούλα, γενικά στα σημεία που νιώθετε πόνο. Αυτός είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης της δυσφορίας που προκαλεί ο φρονιμίτης, καθώς βοηθούν στη μείωση του πόνου.

Τα γαρίφαλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως  άλλη σπιτική θεραπεία για τη μείωση του πόνου των δοντιών και βοηθούν επίσης με τη μόλυνση. Το λάδι γαρίφαλου μπορεί να χρησιμοποιηθεί στον πάσχοντα φρονιμίτη και στην περιοχή που περιβάλλεται. Ανακατέψτε το με σκόρδο και αλάτι και εφαρμόστε στο δόντι. Μπορεί να σας φανεί μία ιδιαίτερα αποτελεσματική θεραπεία. Το λάδι του γαρίφαλου μπορεί επίσης να εφαρμοστεί μαζί με λίγη σκόνη πιπεριού και ένα τέταρτο κουταλάκι του γλυκού αλάτι Ιμαλάιων. Αυτή η πάστα πρέπει να εφαρμοστεί απευθείας στο δόντι ή στα ούλα που πονούν.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΕΝΙΘ: Τεράστιες ελλείψεις στον αξονικό του "Ιπποκράτειου" Θεσσαλονίκης
"Γ. Γεννηματάς": Διασωληνώθηκε ο Δημήτρης Κόκοτας - Το ιατρικό ανακοινωθέν
ΕΟΠΥΥ: Ξεκίνησε η αποστολή φαρμάκων υψηλού κόστους κατ΄οίκον - Η διαδικασία