Η διατροφή είναι θέμα επιβίωσης, ναι. Αλλά μπορεί επίσης να μας κάνει να ζήσουμε περισσότερο. Βρήκαμε μερικές από τις καλύτερες συμβουλές για να το καταφέρετε!

Ναι στο κρασί

Μετριοπάθεια, προφανώς, αλλά το κόκκινο κρασί έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να καθυστερήσει τα προβλήματα που προκαλεί η ηλικία στην καρδιαγγειακή μας υγεία. Επιπλέον, έχει αντιφλεγμονώδη δράση και βοηθά στη ρύθμιση της χοληστερόλης.

Αποχή από το κρέας ορισμένες φορές

Δεν χρειάζεται να γίνετε χορτοφάγοι, αναγκαστικά, αλλά η κατανάλωση λιγότερου κρέατος έχει όντως συσχετιστεί με τη μακροζωία, καθώς οι χορτοφάγοι καταναλώνουν λιγότερα κορεσμένα λιπαρά και περισσότερες βιταμίνες και αντιοξειδωτικά.

Η δίαιτα της Okinawa

Η Okinawa είναι μια περιοχή στην Ιαπωνία που φημίζεται για το τεράστιο προσδοκώμενο ζωής των κατοίκων της. Αυτό συμβαίνει γιατί η τοπική διατροφή είναι χαμηλή σε θερμίδες, αλλά περιλαμβάνει τεράστιες ποσότητες θρεπτικών συστατικών. Συγκεκριμένα, οι βάσεις της είναι το τόφου, γεμάτο με πρωτεΐνη, και γλυκοπατάτες, που περιέχουν βιταμίνη C και β-καροτένιο.

Περισσότερο καρπούζι

Τώρα που είναι και στην εποχή του, άλλος ένας λόγος να το αγαπήσετε. Περιέχει πολύ λυκοπένιο, ένα αντιοξειδωτικό με αντικαρκινικές ιδιότητες. Μάλιστα, το καρπούζι μπορεί να περιέχει περισσότερο λυκοπένιο και από τις ντομάτες.

Ναι στα καλά λιπαρά

Τα μονοακόρεστα λιπαρά που βρίσκουμε στους ξηρούς καρπούς, στο ελαιόλαδο και στα αβοκάντο μειώνουν την LDL χοληστερόλη και προστατεύουν την υγεία της καρδιάς.

Τρώτε πιο αργά

Οι άνθρωποι που τρώνε πιο αργά μπορούν να καταλάβουν καλύτερα πότε έχουν χορτάσει. Και αυτό σχετίζεται με τη μακροζωία, επειδή οι μικρότερες μερίδες (και συνεπώς οι διατροφές με λιγότερες θερμίδες) φαίνεται να μας βοηθούν να ζήσουμε περισσότερο.

Αγαπήστε τα cranberries

Αυτό το μικρό φρουτάκι – γνωστό για τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες, αλλά και για το πώς μπορεί να προλάβει τις ουρολοιμώξεις – φαίνεται πως μπορεί να βοηθήσει να ζούμε περισσότερο. Είναι πολύ νόστιμο, με πολύ λίγες θερμίδες και πολλά θρεπτικά συστατικά, άρα τι περιμένετε;

Ναι στα ψάρια

Πλέον έχουμε μιλήσει τόσες φορές για τα οφέλη των λιπαρών οξέων ωμέγα-3, που δεν χρειάζεται να τα αναλύσουμε—αλλά θα κάνουμε μια… περίληψη: χαμηλώνουν την κακή χοληστερόλη, έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής και καρκίνου. Άρα, σολομός, σαρδέλες και τόνος μπαίνουν για τα καλά στη διατροφή μας. Και, μην ανησυχείτε. Αν δεν τρώτε κρέας, τα ωμέγα-3 βρίσκονται στον λιναρόσπορο, στο σπανάκι και στα καρύδια.

Πολλά φρούτα και λαχανικά

Ναι. Πρέπει να είναι η βάση της διατροφής μας. Περιέχουν βιταμίνες, όπως την C, και φυτικές ίνες. Οι καλύτερες επιλογές για βιταμίνη C είναι τα εσπεριδοειδή, το σπανάκι και το μπρόκολο. Επιπλέον, είναι αποδεδειγμένο ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν καταναλώνουν όσες φυτικές ίνες θα έπρεπε. Η προτεινόμενη καθημερινή μας δόση είναι από 25 μέχρι 35 γραμμάρια, και πολλοί από εμάς δεν λαμβάνουμε ούτε τα μισά.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο