Ξεχάστε την εικόνα της μαμάς που έχει πάντα έτοιμο, ζεστό φαγητό στο φούρνο. Οι περισσότερες μαμάδες δεν έχουν περισσότερα από είκοσι λεπτά να ξοδέψουν μέσα στην κουζίνα. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως το παιδί σας δεν μπορεί να απολαμβάνει τέλεια και πολύ υγιεινά γεύματα καθημερινά.

Διώξτε, λοιπόν, το στρες του μαγειρέματος – είτε δεν έχετε χρόνο, είτε δεν ξέρετε απλά να μαγειρεύετε – και ακολουθήστε τις παρακάτω νόστιμες συμβουλές.

Έτοιμο κοτόπουλο

Μπορείτε τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, ενώ κάνετε τα ψώνια για το σπίτι, να αγοράσετε ένα έτοιμο, ψημένο κοτόπουλο από το σούπερ μάρκετ. Τα περισσότερα το προσφέρουν σε πολύ καλές τιμές. Συνδυάστε το με φρέσκα λαχανικά, και το γεύμα είναι έτοιμο. Ακόμα καλύτερα, ένα ολόκληρο κοτόπουλο μπορεί να είναι φαγητό για αρκετές μέρες, καθώς σίγουρα θα μείνει αρκετό για να χρησιμοποιήσετε σε επιπλέον γεύματα.

Πρωινό για… βραδινό

Το πρωινό δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προετοιμασία. Και αν είμαστε ειλικρινείς, το να τρώμε πρωινό για βραδινό είναι μία από τις μικρές απολαύσεις της ζωής. Οπότε, μπορούμε να φτιάξουμε ένα τέλειο και ισορροπημένο γεύμα με αυγά, λίγο τυρί με χαμηλά λιπαρά, ντομάτες και αβοκάντο.

Η χαρά του τοστ

Αν έχετε ψωμί ολικής άλεσης, το να φτιάξετε ένα υγιεινό σάντουιτς δεν απαιτεί χρόνο. Διαλέξτε τα υλικά που θέλετε ανά πάσα στιγμή, και μην ξεχάσετε τα λαχανικά. Χρησιμοποιήστε κοτόπουλο, αν έχετε έτοιμο, σπανάκι, πιπεριές, ντομάτα και low fat τυρί.

Γλυκοπατάτες

Ίσως η πιο… κουραστική πρόταση αυτού του κειμένου, καθώς θα χρειαστεί να καθαρίσετε και να κόψετε τις γλυκοπατάτες. Έπειτα, όμως, τα πράγματα γίνονται πολύ εύκολα. Χρησιμοποιήστε ό,τι μπαχαρικά θέλετε (εμείς προτείνουμε πάπρικα, οι γεύσεις τους συνδυάζονται τέλεια!), αλείψτε τις με πολύ λίγο ελαιόλαδο και αφήστε τις στον φούρνο μέχρι να ψηθούν. Θα έχετε ένα πιάτο γεμάτο καλούς υδατάνθρακες και βιταμίνες. Συνδυάστε με ένα αυγό ή κοτόπουλο, για μια γερή δόση πρωτεΐνης και είστε έτοιμες.

Σούπα

Το να φτιάξετε σούπα δεν είναι δύσκολο. Και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι υλικά έχετε στο ψυγείο, και λίγο ζωμό. Επιπλέον, έχουμε συλλέξει εδώ μερικές πάρα πολύ εύκολες συνταγές για σούπες που θα σας γεμίσουν με αναγκαία θρεπτικά συστατικά, χωρίς παχυντικές προσθήκες.

Ψητά λαχανικά

Να μια πολύ έξυπνη συμβουλή που θα σας γλυτώσει ακόμα περισσότερο χρόνο. Εκμεταλλευτείτε τις πιο χαλαρές ώρες του Σαββατοκύριακου, κόβοντας και ετοιμάζοντας λαχανικά για μαγείρεμα. Αντέχουν αρκετές μέρες στο ψυγείο, και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τα βάλετε στον φούρνο ή στο τηγάνι με λίγο νερό (ή πολύ λίγο λάδι). Τα καλύτερα λαχανικά για αυτή τη δουλειά είναι το κολοκυθάκι, η μελιτζάνα και οι πιπεριές, αλλά μην υποτιμάτε ποτέ το μπρόκολο, το κουνουπίδι, τα λαχανάκια Βρυξελλών και τα μανιτάρια.

Αγοράστε έναν βραστήρα ρυζιού

Το καστανό ρύζι είναι πάρα πολύ υγιεινό και μπορεί να συνδυαστεί με πάρα πολλές τροφές, με εξίσου υπέροχα αποτελέσματα. Και ένας βραστήρας ρυζιού κάνει πρακτικά όλη τη δουλειά για εσάς. Εναλλακτικά, το προσυσκευασμένο ρύζι σε φακελάκια μαγειρεύεται πολύ πιο εύκολα και σας γλυτώνει πολύ χρόνο.

Το ότι δεν έχετε χρόνο ή δεν ξέρετε να μαγειρεύετε δεν χρειάζεται να σας σταματήσει από το να τρώτε υγιεινά, εσείς και το παιδί σας. Το μόνο που χρειάζεται είναι να εμπνευστείτε από αυτές τις συμβουλές και να γίνετε δημιουργικές. Και, επίσης, αν κάποιος τολμήσει να σας κατακρίνει που δεν μαγειρεύετε, μάλλον δεν έχει κάτι πιο συναρπαστικό να συμβαίνει στην ζωή του.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πώς ο κομμωτής μπορεί να εντοπίσει ασθένειες των μαλλιών και του δέρματος
Ο FDA ενέκρινε νέο φάρμακο για τις λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος γυναικών
Ο ΠΟΥ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την κατανάλωση αλκοόλ και καπνού από τους νέους