Διαβάζουμε ανά καιρούς διάφορα για το γιαούρτι. Κάποιοι το λατρεύουν, κάποιοι όχι και τόσο, αλλά το σίγουρο είναι πως είναι ένα δυνατό superfood, ειδικά αν είστε γυναίκα. Αναρωτιέστε γιατί; Αφήστε μας να εξηγήσουμε!

Προστατεύει από ασθένειες

Το γιαούρτι περιέχει σε υψηλή συγκέντρωση ασβέστιο, κάλιο, πρωτεΐνη, φώσφορο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο και βιταμίνη Β-12. Σύμφωνα με μία μελέτη του 2013, οι γυναίκες που καταναλώνουν τακτικά γιαούρτι τείνουν να ακολουθούν πιο υγιεινή διατροφή σε σχέση με όσες το αποφεύγουν. Το γιαούρτι έχει συσχετιστεί με μειωμένη αρτηριακή πίεση, επίπεδα γλυκόζης στο αίμα και τριγλυκερίδια. Συνεπώς, πιστεύεται ότι οι γυναίκες που καταναλώνουν γιαούρτι αντιμετωπίζουν μικρότερο κίνδυνο χρόνιων παθήσεων, όπως ο διαβήτης και η καρδιοπάθεια.

Καλύτερος έλεγχος της πείνας

Το γιαούρτι είναι πλούσια πηγή πρωτεΐνης, και η κατανάλωσή του μπορεί να μας βοηθήσει να καταναλώνουμε λιγότερες συνολικά θερμίδες μέσα στην ημέρα—ακριβώς επειδή οι τροφές με αρκετή πρωτεΐνη είναι πολύ χορταστικές. Επιλέξτε το γιαούρτι ως απογευματινό σνακ για να επωφεληθείτε στο έπακρο από τα θρεπτικά του συστατικά.

Τέλος στη δυσκοιλιότητα

Ένας από τους λόγους που το γιαούρτι είναι τόσο ωφέλιμο είναι τα προβιοτικά που περιέχει. Αυτά τα βακτήρια βρίσκονται στον γαστρεντερικό σωλήνα, και βελτιώνουν την δράση του πεπτικού συστήματος. Η τακτική κατανάλωση γιαουρτιού ενισχύει ακόμα περισσότερο την δράση τους, μπορεί να ελαττώσει την δυσκοιλιότητα και τους πόνους που σχετίζονται με αυτήν.

Τέλος στις ελλείψεις αναγκαίων θρεπτικών συστατικών

Η ίδια μελέτη του 2013 ανάφερε πως οι γυναίκες που καταναλώνουν τακτικά γιαούρτι είναι λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν έλλειψη καλίου, βιταμινών Β-12 και Β-2, μαγνησίου, ασβεστίου και ψευδαργύρου.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ECDC: Κρούσματα παρβοϊού Β19 σε 4 ευρωπαϊκές χώρες - Το εξάνθημα του "χαστουκισμένου μάγουλου"
Θ Ψαλτοπούλου: Αύξηση περιστατικών καρκίνου σε νέες ηλικίες, ειδικά στο γαστρεντερικό
Να δοκιμάσω να παίρνω μικροδόσεις καφέ;