Ο οργανισμός μας καταφέρνει να κάνει αρκετά καλή δουλειά στο να φιλτράρει και να απομακρύνει τις τοξίνες που συσσωρεύει, αλλά πάντα έχουμε την επιλογή να του δώσουμε μια χείρα βοηθείας. Και, όχι, δεν χρειάζεται να καταφύγουμε σε πανάκριβα συμπληρώματα που υπόσχονται εκπληκτικά αποτελέσματα. Μπορούμε να βοηθήσουμε την λειτουργία του συκωτιού μας και με τρόπους 100% φυσικούς, εύκολους και φτηνούς. Σύντομα θα αισθανόμαστε καλύτερα, γεμάτοι ενέργεια, αλλά θα δούμε και το δέρμα μας να είναι πιο λαμπερό από ποτέ. Βρήκαμε μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες συμβουλές, και σας τις παρουσιάζουμε…

Πίνουμε πολύ νερό κάθε μέρα

Ναι, αυτό θα έπρεπε να είναι αυτονόητο. Αλλά προσπαθήστε να θυμηθείτε την τελευταία μέρα που ήπιατε όντως αρκετό νερό. Πολλές φορές το στρες και η δουλειά μας κάνουν να ξεχνάμε πως ο οργανισμός μας είναι μισός αν δεν πίνουμε συχνά νερό. Μια καλή συμβουλή είναι να πίνετε ένα ποτήρι νερό πριν και μετά από κάθε γεύμα, για να είστε σίγουροι ότι καταναλώνετε αρκετό.

Ένα τέλειο… ελιξίριο

Όχι, μην ανησυχείτε. Δεν μιλάμε για μαγικά φίλτρα, αλλά για την μαγεία των αντιοξειδωτικών. Λιώστε μερικά φύλλα μέντας, και βάλτε τις σε μια κατσαρόλα με μερικές φέτες αγγουριού, αλλά και φρεσκοτριμμένο ginger. Βράστε το νερό για να περάσουν τα θρεπτικά συστατικά μέσα του, αφήστε το για 20 λεπτά, μέχρι να κρυώσει, και φυλάξτε το στο ψυγείο. Μπορείτε να το καταναλώνετε καθημερινά, και θα σας ενυδατώνει, προσφέροντάς σας και τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες των τριών αυτών συστατικών.

Φτιάξτε ζωμό από λάχανο

Το λάχανο είναι λίγο υποτιμημένο σαν λαχανικό—κυρίως λόγω της δυσκολίας του να συνδυαστεί με άλλες τροφές. Κι όμως, τα συστατικά του ανακουφίζουν το συκώτι μας, και είναι μία παρεξηγημένη σούπερ τροφή. Και έχουμε βρει δύο ενδιαφέροντες τρόπους να το αξιοποιήσουμε. Ο πρώτος είναι να ρίξουμε λίγο λάχανο στον αποχυμωτή, μαζί με καρότο και αχλάδι, και έχουμε έναν χυμό που μας προσφέρει βιταμίνες και μέταλλα. Εναλλακτικά, δοκιμάστε να φτιάξετε μια ωραία σούπα με λάχανο, καρότο, και ντομάτες. Προσθέστε λίγο λεμόνι και μαυροπίπερο, και είστε έτοιμοι.

Αγαπήστε το τσάι

Το τσάι μέντας, το τσάι από ginger, αλλά ακόμα και το χαμομήλι, έχουν εκπληκτικές ιδιότητες και προστατεύουν την υγεία μας. Βοηθούν στην αποτοξίνωση, και μπορούμε να τα καταναλώνουμε όποτε θέλουμε. Είναι μια καλή ιδέα να πίνουμε μια κούπα μετά τα μεγάλα μας γεύματα. Το τσάι από ginger μπορεί να φτιαχτεί πολύ εύκολα, ρίχνοντας φρεσκοτριμμένο ginger σε βραστό νερό, και αφήνοντάς το για λίγη ώρα. Ρίξτε λίγες σταγόνες λεμονιού για να ενισχύσετε την γεύση του.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Δ. Παρασκευής: Τι δείχνει διεθνής μελέτη για την ασφάλεια των εμβολίων κατά της CoViD
ΣΦΕΕ: Εκδήλωση ''Ημέρα Καριέρας''
Υπάρχουν στην πραγματικότητα λειτουργικοί αλκοολικοί;