Ξέρουμε ότι για να είμαστε δυνατοί και υγιείς, η διατροφή μας είναι ίσως ο πιο σημαντικός παράγοντας. Συνεπώς, γεμίζουμε το πρόγραμμα διατροφής μας με φρέσκα φρούτα και λαχανικά, πηγές άλιπης πρωτεΐνης και μερικά υγιεινά λιπαρά. Και γνωρίζουμε, επίσης, τα τρόφιμα που τα βρίσκουμε όλα αυτά. Υπάρχουν, όμως, μερικές τροφές, που όταν συνδυαστούν, μας προσφέρουν περισσότερα απ’ όσα είχαμε φανταστεί. Ποιες είναι αυτές;

Φασόλια + Ντομάτα

Η ντομάτα περιέχει άφθονη βιταμίνη C, η οποία ενισχύει την απορρόφηση του σιδήρου από τον οργανισμό—και ειδικά του σιδήρου φυτικής προέλευσης, που απορροφάται πιο δύσκολα. Συνεπώς, την επόμενη φορά που θα βάλετε φασόλια στην κατσαρόλα, μην ξεχάσετε να μαγειρέψετε και ντομάτα μαζί.

Πράσινο τσάι + Χυμός λεμονιού

Τσάι με λεμόνι, έλεγε το τραγούδι, και ποιος θα το φανταζόταν ότι μας έδινε μια σημαντική συμβουλή: Ο χυμός του λεμονιού, ήδη πολύ υγιεινός από μόνος του, απελευθερώνει περισσότερα από τα αντιοξειδωτικά του πράσινου τσαγιού, και ενισχύει την απορρόφησή τους.

Γιαούρτι + Μπανάνα

Εναλλακτικά, φράουλα. Αυτά τα δύο λατρεμένα μας φρούτα συνδυάζονται υπέροχα με το άπαχο γιαούρτι, δημιουργώντας ένα τέλειο και χορταστικό σνακ ή πρωινό, αλλά και ενισχύοντας την μυϊκή αναδόμηση μετά την γυμναστική.

Δημητριακά + Ηλιόσποροι

Οι ηλιόσποροι είναι από τις καλύτερες πηγές βιταμίνης Ε, ενός ισχυρού αντιοξειδωτικού. Και ένας καλός (και ελεγχόμενος, μιας και οι σπόροι είναι πλούσιοι και σε θερμίδες) τρόπος να λάβουμε μια πολύ μεγάλη δόση είναι να ρίξουμε στα πρωινά μας δημητριακά μισή κουπίτσα ωμούς ηλιόσπορους. Πόσο μάλλον, θα τα κάνουμε ακόμα πιο τραγανά και απολαυστικά.

Ομελέτα + Πιπεριά

Η ομελέτα είναι μία γρήγορη και πολύ υγιεινή λύση για πρωινό. Και μας προσφέρει και πολλή πρωτεΐνη. Αν ρίξουμε, όμως, μέσα και μια κομμένη πιπεριά, η βιταμίνη C της (που την περιέχει σε γιγάντιες δόσεις) θα ενισχύει την απορρόφηση πρωτεΐνης. Και θα κάνει και το δέρμα μας πιο λαμπερό.

Σούπα + Φασόλια

Ξέρουμε πως οι σούπες (αρκεί να μην είναι φορτωμένες με παχυντικές κρέμες) είναι από τους καλύτερους τρόπους να προσλάβουμε θρεπτικά συστατικά και να ζεσταθούμε, με εξαιρετικά λίγες θερμίδες. Αν θέλετε να κάνετε την σούπα σας πιο χορταστική, αλλά και πάλι με λίγες επιπλέον θερμίδες, τότε προσθέστε μέσα φασόλια. Επιπλέον, τα φασόλια μπορούν να ρίξουν τα επίπεδα της κακής, LDL χοληστερόλης.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη
Γιατί είναι ξηρά τα χέρια μου;