Πολλοί από εμάς κάνουμε αρκετές απερίσκεπτες επιλογές μέσα στις γιορτές. Μία με το φαγητό, μία με το καθισιό… και πριν το καταλάβουμε, έχουμε βγει εκτός προγράμματος και δεν μπορούμε να θυμηθούμε τις υγιεινές μας συνήθειες. Για αυτόν τον λόγο, εμείς φέτος λέμε να κάνουμε υγιεινά Χριστούγεννα. Και κάπως έτσι θα το καταφέρουμε…

Δεν καθόμαστε όλη μέρα

Ναι, είναι πολύ ελκυστικός ο καναπές και οι μαραθώνιοι με ταινίες στην τηλεόραση, αλλά δεν χρειάζεται να το κάνουμε αυτό. Βγαίνουμε μια βόλτα, ειδικά μετά το φαγητό, για να βοηθήσουμε την πέψη. Μια βόλτα στην στολισμένη πόλη μπορεί να είναι ό,τι πιο όμορφο.

Δεν το παρακάνουμε με το ποτό

Όσο περισσότερα πάρτι και τραπέζια, τόσο περισσότερο το αλκοόλ. Εμείς, λοιπόν, προσπαθούμε φέτος να μην το παρακάνουμε, και να μείνουμε πιστοί σε πιο ελαφριές επιλογές. Συνεπώς, όχι βαριά κοκτέιλ, όχι κρεμώδη ποτά… Και πίνουμε πολύ νερό  ενδιάμεσα!

Προσοχή με το πόσο τρώμε

Πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι ο μέσος όρος θερμίδων που καταναλώνονται στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι είναι…. Είστε έτοιμοι; Τρεις χιλιάδες. Τρεις χιλιάδες θερμίδες είναι υπερβολικά πολλές, και μπορούν να προκαλέσουν (όπως έχουμε ζήσει αρκετές φορές) καούρα και δυσπεψία. Προσπαθούμε η μερίδα μας να είναι όσο πιο φυσιολογική γίνεται.

Προσοχή στα κρυώματα

Μην ξεχνάτε ότι φρούτα και λαχανικά εξακολουθούν να είναι ο καλύτερος σύμμαχος του ανοσοποιητικού μας, όπως και το να πλένουμε τακτικά τα χέρια μας. Μην περάσετε αυτές τις γιορτές με κρυολόγημα…

Αφήστε το στρες στην άκρη

Είναι πολύ εύκολο να νιώσουμε το άγχος να γίνεται υπερβολικό, με τόσα σχέδια και καλεσμένους, και, και, και. Αλλά μερικές φορές, ίσως πρέπει να δούμε τα πράγματα λίγο πιο λογικά: Το σημαντικό στις γιορτές είναι να περάσουμε όμορφα με αγαπημένα μας πρόσωπα. Και τα αγαπημένα μας πρόσωπα δεν πρόκειται να παρεξηγηθούν αν δεν είναι όλα οργανωμένα στην εντέλεια.

Περισσότερα φρούτα

Καλώς ή κακώς, δεν τα τρώμε και πολύ μέσα στα Χριστούγεννα. Εκτός και αν είναι ζαχαρωμένα, σιροπιασμένα και χωμένα σε κάποιο γλυκό. Εμείς, πάλι, λέμε ότι φέτος θα τρώμε πολύ περισσότερα φρέσκα φρούτα, για να έχουμε ενέργεια όλη μέρα.

Σκεφτόμαστε πριν φάμε

Ναι, δεν είπαμε ότι δεν θα απολαύσουμε και μερικά φαγητά που δεν είναι και ό,τι πιο υγιεινό. Αρκεί να τα απολαύσουμε προσεκτικά. Μην αρχίσετε να τρώτε ό,τι βρείτε μπροστά σας. Σκεφτείτε πρώτα πόσο υγιεινό (ή μη) είναι, και πώς μπορείτε να το αντισταθμίσετε αργότερα με ένα καλύτερο γεύμα.

Κάνουμε και κάτι για το μυαλό μας

Μπορεί να είναι διασκεδαστικό να γελάμε μπροστά στην τηλεόραση, αλλά σκεφτείτε ότι α) δεν μας κάνει καλό, β) υποτίθεται ότι τις γιορτές πρέπει να τις περάσουμε με ανθρώπους που αγαπάμε. Συνεπώς, ακονίστε το μυαλό σας με επιτραπέζια παιχνίδια γνώσεων ή με παιχνίδια όπως η Παντομίμα.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Απειλή για εγκύους και νεογνά η αύξηση της θερμοκρασίας [ελληνική μελέτη]
Οι υγειονομικοί συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία της ¨Πέμπτης
Ποιες χώρες θεωρούνται κορυφαίες στον ιατρικό τουρισμό