Όσο μεγαλώνουμε, το δέρμα μας… γερνάει. Τα σημάδια του χρόνου είναι απολύτως φυσιολογικά. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα προσπαθήσουμε να φροντίσουμε για την καλή κατάσταση της επιδερμίδας μας και να της δώσουμε τη λάμψη και τη φρεσκάδα που της αξίζει. Δεν χρειάζεται να ξοδέψουμε όλα μας τα χρήματα για λύσεις όπως το botox. Όχι, η διατροφή μας μπορεί να είναι αρκετή. Και κάπως έτσι θα το καταφέρουμε.

Περισσότερη βιταμίνη C

Αν υπάρχει ένα θρεπτικό συστατικό που είναι πραγματικά αναγκαίο για την επιδερμίδα μας, αυτό είναι  η βιταμίνη C. Έχει αντιοξειδωτική δράση, καταπολεμώντας τις ελεύθερες ρίζες, αλλά και είναι αναγκαία για την παραγωγή κολλαγόνου. Η βιταμίνη C που λαμβάνουμε από τις τροφές μας μπορεί να βοηθήσει στην αναδόμηση κυττάρων της επιδερμίδας, στη μείωση των ρυτίδων και κατά των σημαδιών πρόωρης γήρανσης λόγω υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο.

Περισσότερο λινολεϊκό οξύ

Το λινολεϊκό οξύ είναι το λιπίδιο που βρίσκεται σε μεγαλύτερη συγκέντρωση στην επιδερμίδα. Και σε μια μελέτη με 4.000 συμμετέχουσες, οι ερευνητές ανακάλυψαν πως οι γυναίκες με περισσότερο λινολεϊκό οξύ στη διατροφή τους είχαν μικρότερες πιθανότητες για εμφανείς ρυτίδες λόγω χαλαρού, λεπτού δέρματος. Ο οργανισμός μας δεν παράγει λινολεϊκό οξύ μόνος του, συνεπώς πρέπει να του το προσφέρουμε, με τροφές όπως καρύδια, αμύγδαλα και edamame.

Τρώμε λιγότερη ζάχαρη

Δεν χρειάζεται να ψάξουμε μελέτες για να το γνωρίζουμε αυτό, αλλά υπάρχουν (ευτυχώς) πάρα πολλές που μας το επιβεβαιώνουν: η ζάχαρη είναι κακή (και) για το δέρμα μας. Μια διατροφή στην οποία δεν έχουν θέση η ζάχαρη και οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες μπορεί να βοηθήσει το δέρμα μας να παραμείνει νεανικό και πιο σφιχτό.

Καταναλώνουμε περισσότερο κολλαγόνο

Το κολλαγόνο είναι μία από τις πρωτεΐνες που βρίσκονται σε πολύ μεγάλη συγκέντρωση στον οργανισμό μας. Το βρίσκουμε σε ζωικές τροφές, όπως το κρέας και τα πουλερικά. Χρειαζόμαστε μεγάλες δόσεις άλιπης πρωτεΐνης στη διατροφή μας για να προσέχουμε την υγεία μας γενικότερα, αλλά και την υγεία της επιδερμίδας μας. Μπορείτε, επίσης, να το λάβετε ως συμπλήρωμα, αλλά σε γενικές γραμμές, τίποτα δεν μπορεί να ξεπεράσει τα θρεπτικά συστατικά όταν τα λαμβάνουμε απευθείας από την πηγή τους…

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Το ποντάρισμα των traders στην ψυχεδελική αναγέννηση
CoViD: 4 θάνατοι την τελευταία εβδομάδα - 1 από γρίπη
Ευλογιά: Ανάγκη για νέα εμβόλια και φάρμακα - Τι αναφέρεται σε αμερικανική έκθεση