Τα υπολείμματα τροφίμων στο ψυγείο, συνήθως διαρκούν μέχρι 4 ημέρες, αλλά αν είναι σφραγισμένα και αποθηκευμένα σωστά. Για πολλούς, το να καλύψουν ένα πιάτο με αλουμινόχαρτο και να το βάλουν στο ψυγείο είναι γρήγορος και εύκολος τρόπος διατήρησης της τροφής.

Ωστόσο, το να τυλίξετε το τρόφιμο σε αλουμινόχαρτο είναι επίσης εύκολος τρόπος να βάλετε τον εαυτό σας σε κίνδυνο για προβλήματα υγείας.

Τα βακτήρια χρειάζονται αέρα για να επιβιώσουν.

Ορισμένα, όπως ο σταφυλόκοκκος και ο Bacillus cereus, που προκαλούν νόσους, παράγουν τοξίνες που δεν καταστρέφονται από υψηλές θερμοκρασίες μαγειρέματος.

Όταν ένα ζεστό γεύμα αφήνεται σε θερμοκρασία δωματίου για περισσότερο από 2 ώρες, τα βακτήρια αναπτύσσονται γρήγορα, σύμφωνα με το Washington State Department of Health.

Η χρήση αλουμινόχαρτου για την κάλυψη τροφών θέτει τον ίδιο κίνδυνο, καθώς δεν σφραγίζει εντελώς το τρόφιμο από τον αέρα.

Η διατροφολόγος Lindsay Malone,της  Cleveland Clinic, δήλωσε ότι  η ύπαρξη αέρα επιτρέπει στα βακτήρια να αναπτυχθούν γρηγορότερα, επομένως πρέπει κάποιος να έχει τα σωστά δοχεία και να συσκευάζει κατάλληλα τα τρόφιμα. Αλλιώς, η τροφή δεν θα διατηρηθεί.

Ο χρυσός κανόνας της διατροφολόγου για τη συσκευασία υπολειμμάτων είναι πάντα να τα σφραγίζετε σε ρηχό αεροστεγές δοχείο για να επιταχυνθεί η διαδικασία ψύξης και να κρατηθούν τα βακτήρια μακριά από την τροφή σας

Σιγουρευτείτε ότι βάζετε το φαγητό στο ψυγείο εντός 2 ωρών πριν τα βακτήρια έχουν χρόνο να προκαλέσουν χάος στο σπιτικό γεύμα για το οποίο διαθέσατε χρόνο για προετοιμασία και μαγείρεμα.

Τα γαλακτοκομικά και τα κρέατα είναι ιδιαίτερα ευάλωτα σε ανάπτυξη βακτηρίων, που υπενθυμίζει πόσο σημαντικό είναι να χρησιμοποιείτε αεροστεγή δοχεία για ό,τι περίσσεψε από το γεύμα.

Σιγουρευτείτε επίσης ότι πετάτε τρόφιμα που παραμένουν περισσότερο χρόνο από αυτόν.

Η Malone δήλωσε ότι αν έχετε πολλά υπολείμματα τροφών, το πιο έξυπνο που μπορείτε να κάνετε είναι να βάλετε ένα κομμάτι στο ψυγείο και στη συνέχεια να συσκευάσετε ένα κομμάτι από αυτό ωραία σε αεροστεγή δοχεία και να το βάλετε στην κατάψυξη. Όταν θελήσετε να το φάτε να το βγάλετε.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Εκτός λειτουργίας οι εφαρμογές της ΗΔΙΚΑ την Κυριακή, λόγω αναβάθμισης του ΑΜΚΑ
Ο θάνατος της γιαγιάς επηρεάζει την υγεία έφηβων αγοριών έως και για 7 χρόνια
Δ. Παρασκευής: Τι δείχνει διεθνής μελέτη για την ασφάλεια των εμβολίων κατά της CoViD