Yλικά συνταγής για 4 άτομα

- 400γρ φρέσκο σπανάκι
- 120γρ κρέμα γάλακτος χαμηλών λιπαρών
- 120γρ τυρί ένταμ
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 4 κομμάτια ½ στήθους κοτόπουλο χωρίς το δέρμα
- λίγο μαύρο πιπέρι
- 8 φέτες ζαμπόν χοιρινό λάιτ
- Λίγο ελαιόλαδο

Οδηγίες παρασκευής

1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190 0C.
2. Τσιγαρίζετε το σπανάκι και το σκόρδο σε λίγο ελαιόλαδο και στη συνέχεια προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και το τυρί.
3. Απλώνετε τα στήθη κοτόπουλο σε μια καθαρή επιφάνεια και τοποθετείτε μια ποσότητα της γέμισης στο καθένα. Στη συνέχεια τυλίγετε το κοτόπουλο και τοποθετείτε 2 φέτες ζαμπόν γύρω από αυτό. Κλείνετε καλά το κοτόπουλο με 2 οδοντογλυφίδες.
4. Ψήνετε τα ρολά στον προθερμασμένο φούρνο για 35 λεπτά χωρίς να τα σκεπάσετε, στους 190 0C. Για ακόμα 10 λεπτά λεπτά ανεβάστε τη θερμοκρασία στους 260 0C για να ροδίσουν.

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 45 λεπτά

Το φαγητό θα είναι έτοιμο σε 1 ώρα

Θερμιδική αξία ανά μερίδα: 365kcal.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ιταλία: η Mελόνι βάζει εμπόδια στις αμβλώσεις
Β. Παπαλιάγκας: Αλτσχάιμερ, γνωστική έκπτωση και το αναμενόμενο νέο φάρμακο
ΥΓΕΙΑ: Επιτυχημένη και σχεδόν αναίμακτη αρθροπλαστική ισχίου σε ασθενή με σοβαρή οικογενή αιμορραγική διάθεση