Αν νιώθετε να πεινάτε ανάμεσα στα μεγάλα γεύματα της ημέρας, ένα μικρό σνακ είναι ό,τι πρέπει. Αλλά τα σνακ έρχονται σε πολλές μορφές, εκ των οποίων οι περισσότερες είναι ανθυγιεινές. Σκεφτείτε όλα τα έτοιμα γλυκά, για παράδειγμα. Αν, πάλι, η διατροφή σας απαιτεί να προσέχετε και να περιορίσετε τους υδατάνθρακες που καταναλώνετε, τότε τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα.

Εμείς όμως έχουμε τα καλύτερα σνακ για να κόψετε την πείνα σας, με λιγότερα από πέντε γραμμάρια υδατανθράκων. Ας δούμε ποια είναι αυτά…

Τυρί ricotta με σμέουρα

1/3 της κούπας από αυτό το ελαφρύ τυρί και ¼ της κούπας σμέουρα αποτελούν ένα σνακ που μας γεμίζει με πρωτεΐνη (10 ολόκληρα γραμμάρια), αλλά όχι και με θερμίδες, καθώς περιέχει μόλις 158. Από αυτές τις θερμίδες, μόλις 4 γραμμάρια είναι υδατάνθρακες, και άλλα 2 γραμμάρια φυτικών ινών.

Τονοσαλάτα με σέλερι

Φτιάξτε μια σαλάτα με τόνο, προσθέστε λίγα καρύδια και συνδυάστε με δυο κοτσάνια σέλερι. Εναλλακτικά, μπορείτε να τυλίξετε την σαλάτα σε μεγάλα μαρουλόφυλλα και να την απολαύσετε σαν σάντουιτς. Δεν θα λάβετε πάνω από 4 γραμμάρια υδατανθράκων, μόλις 183 θερμίδες και 12 εντυπωσιακά γραμμάρια πρωτεΐνης.

Ρολά με σπανάκι και γαλοπούλα

Παίρνουμε μια φέτα βραστής γαλοπούλας. Ρίχνουμε πάνω φύλλα από baby σπανάκι, τυλίγουμε την γαλοπούλα και απολαμβάνουμε. Περιέχει 153 θερμίδες (ναι, η γαλοπούλα εξακολουθεί να είναι αλλαντικό), αλλά και 10 γραμμάρια πρωτεΐνης, όπως και όχι περισσότερα από 3 γραμμάρια υδατανθράκων.

Βραστά αυγά με ραπανάκια

Το αυγό είναι ήδη ό,τι πρέπει για να μας γεμίσει με ενέργεια για λίγη (αλλά περισσότερη από ό,τι υποπτευόμαστε) ώρα, αλλά αν προσθέσουμε ένα ελαφρύ λαχανικό όπως τα ραπανάκια, τότε το σνακ μας γίνεται ακόμα πιο δυνατό. Δέκα ραπανάκια, για παράδειγμα, μας προσφέρουν μόλις 2 γραμμάρια υδατανθράκων (εκ των οποίων, το μισό είναι φυτικές ίνες). Μαζί με δύο αυγά, θα λάβουμε 212 θερμίδες και 13 γραμμάρια πρωτεΐνης.

Αμύγδαλα

Τα αμύγδαλα είναι σούπερ θρεπτικά, και αποτελούν τέλειο σνακ από μόνα τους, χωρίς πολλούς υδατάνθρακες. ¼ της κούπας από τον σούπερ καρπό θα μας προσφέρει 3 γραμμάρια υδατανθράκων, συν 4 γραμμάρια φυτικών ινών, 8 γραμμάρια πρωτεΐνης, και συνολικά 206 θερμίδες. Ό,τι πρέπει για μικρό απογευματινό στο γραφείο!

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ψυχολογική βοήθεια από το τηλέφωνο βοηθά στην καταπολέμηση της μοναξιάς και της κατάθλιψης των ηλικιωμένων [μελέτη]
Τα φάρμακα GLP-1RA για διαβήτη συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο πνευμονίας εξ εισροφήσεως μετά από ενδοσκόπηση [μελέτη]
Η παχυσαρκία στην παιδική ηλικία διπλασιάζει τις πιθανότητες για μελλοντική εμφάνιση πολλαπλής σκλήρυνσης [μελέτη]