Υλικά

  • 1 κιλό φρέσκα (όσο είναι ακόμη μικρά) κουκιά
  • 1 κιλό φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 μαρούλι (χονδροκομμένο)
  • 1 ματσάκι άνηθο (ψιλοκομμένο)
  • το χυμό 1 λεμονιού
  • αλάτι, πιπέρι
  • ½ φλυτζάνι ελαιόλαδο

Προετοιμασία
Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε τα κουκιά και τα κρεμμυδάκια.

Βάζουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο και τα κρεμμυδάκια να σωταριστούν.

Ρίχνουμε μέσα τα κουκιά και τα γυρίζουμε για λίγο.

Προσθέτουμε το πιπέρι, το αλάτι και λίγο νερό.

Αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά.

Ανοίγουμε την κατσαρόλα και ρίχνουμε χοντροκομμένο το μαρούλι, ψιλοκομμένο τον άνηθο και το χυμό του λεμονιού.

Αφήνουμε να ψηθούν χωρίς να λιώσουν.

Το φαγητό πρέπει να μείνει με λίγη πηκτή σάλτσα.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Να δοκιμάσω να παίρνω μικροδόσεις καφέ;
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα