Υλικά

  • ½ κιλό ρεβύθια
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 2 μεγάλες ντομάτες ή ένα κουτί ντοματούλες (στραγγίζουμε το νερό)
  • ½ κουταλάκι σόδα
  • χυμός 1 λεμονιού
  • Δυόσμο (1 ματσάκι)
  • 1 κουταλιά ρίγανη, αλάτι, πιπέρι
  • αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • σόδα φαγητού

Προετοιμασία
Μουσκεύουμε τα ρεβύθια από την προηγούμενη μέρα σε χλιαρό νερό.

Τα περνάμε από τον μύλο μαζί με τα κρεμμύδια και τις ντομάτες.

Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και αλεύρι τόσο όσο να σταθεροποιηθεί το μείγμα.

Ζεσταίνουμε το λάδι (όχι δυνατή φωτιά) και με ένα κουτάλι παίρνουμε λίγο λίγο από το μείγμα και τα βάζουμε να τηγανισθούν.

Τηγανίζονται σε μέτρια φωτιά.

Δεν αλευρώνονται

Είναι πεντανόστιμος μεζές ακόμη και κρύος.

Πηγές:
Συνταγή κ. Λούλας Πλασταριά

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα