Υλικά

  • ½ κιλό φασόλια γίγαντες
  • ½ κιλό κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
  • 1 ½ φλυτζάνι λάδι
  • 1 κουτί ντοματάκια (ή σάλτσα)
  • αλάτι, πιπέρι, λίγη πάπρικα
  • 1 φλυτζάνι νερό

Προετοιμασία
Μουλιάζουμε τα φασόλια σε χλιαρό νερό από την προηγούμενη μέρα.

Τα βάζουμε να βράσουν, μέχρι να μαλακώσουν. Τα αδειάζουμε σε ταψί φούρνου.

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε ½ φλυτζάνι λάδι και μαραίνουμε τα κρεμμύδια (να μην κοκκινήσουν) και ρίχνουμε τα ντοματάκια να πάρουν μία βράση.

Ρίχνουμε το μείγμα στα φασόλια μαζί με το υπόλοιπο λάδι, το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα, το νερό.

Ανακατεύουμε και το βάζουμε στο φούρνο για 1-2 ώρες μέχρι να τελειώσει το νερό και στην επιφάνεια να σχηματισθεί μία κρούστα.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Webinar Φάκελοι Υγείας με θέμα: ''Καρδιακή ανεπάρκεια & συννοσηρότητες''
Το νέο διοικητικό συμβούλιο του ΣΦΕΕ και το ψήφισμα της γενικής συνέλευσης
Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου: Πιο αποτελεσματική η διατροφική προσαρμογή από τα φάρμακα [μελέτη]