Υλικά

  • 1 μικρό κουνουπίδι
  • 1 κουτί μπύρα
  • ½ φλιτζάνι τριμμένη κεφαλογραβιέρα
  • αλεύρι όσο πάρει

Σκορδαλιά

  • 300 γρ. πατάτες βρασμένες
  • 3 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
  • 200 γρ. καρυδόψιχα
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. ξύδι
  • χυμός ½ λεμονιού

Προετοιμασία
Κόβετε το κοτσάνι από το κουνουπίδι και το χωρίζετε σε μπουκετάκια. Το βράζετε για λίγο σε αλατισμένο νερό. Ρίχνετε σε μπώλ την μπύρα, τα τυριά και λίγο λίγο αλεύρι όσο πάρει για να γίνει χυλός.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Βουτάμε τα μπουκετάκια του κουνουπιδιού στο χυλό και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν. Τα σερβίρουμε την σκορδαλιά.

Σκορδαλιά
Βάζουμε τις πατάτες σε ένα μπωλ, το σκόρδο και τη καρυδόψιχα.

Ρίχνουμε λίγο λίγο το ελαιόλαδο με το ξύδι και το χυμό λεμονιού.

Χτυπάμε έως ότου απορροφηθούν τα υγρά τους.

Κροκέτες κουνουπίδι με σκορδαλιά

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα
ΕΜΑ: Θετική γνωμοδότηση για χορήγηση άδειας κυκλοφορίας σε 8 φάρμακα - Ποια είναι
Αιμορροφιλία Α: Θετική γνωμοδότηση  για θεραπεία από την Επιτροπή Φαρμάκων για Ανθρώπινη Χρήση