Υλικά

  • 20 μύδια
  • 4-5 ντοματάκια (πολτοποιημένα)
  • ½ κιλό μακαρόνια
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
  • ½ φλυτζάνια ελαιόλαδο
  • μαϊντανό
  • αλάτι, πιπέρι

Προετοιμασία
Πλένουμε καλά με βούρτσα τα μύδια, τα βάζουμε σε τηγάνι μαζί με το λάδι, τις ντομάτες, το σκόρδο, το μαϊντανό.

Τα σκεπάζουμε μέχρι να ανοίξουν τα μύδια και τα αφήνουμε άλλα 5 λεπτά.

Βγάζουμε τα μύδια και μαγειρεύουμε την σάλτσα με ξεσκέπαστο τηγάνι για 5-6 λεπτά.

Βράζουμε τα μακαρόνια χωρίς να λασπώσουν (al dente), τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε πιατέλα.

Αδειάζουμε επάνω την σάλτσα και γαρνίρουμε με τα μύδια.

Βάζουμε λίγα φυλλαράκια μαϊντανού για διακόσμηση.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα