Υλικά

  • 1 κιλό σουπιές καθαρισμένες (από το κόκαλο και τη μελάνι, κόβουμε επίσης το στόμα και τα μάτια)
  • 1 κιλό κρεμμύδια κομμένα ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φλυτζάνι κρασί κόκκινο
  • 2-3 κουταλιές τοματοπελτέ
  • αλάτι, πιπέρι, δαφνόφυλλο (και 2 φλούδες πορτοκαλιού)
  • ½ φλυτζάνι ελαιόλαδο

Προετοιμασία
Σε ανοικτή κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο χωρίς να κοκκινήσουν.

Ρίχνουμε τις σουπιές και ανακατεύουμε για λίγη ώρα. Σβήνουμε με το κρασί.

Βάζουμε τον τοματοπελτέ, το αλάτι, το πιπέρι, το δαφνόφυλλο και τις φλούδες του πορτοκαλιού.

Αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές.

Το φαγητό πρέπει να μείνει με την σάλτσα του (χωρίς νερό).

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΥΓΕΙΑ: Επιτυχημένη και σχεδόν αναίμακτη αρθροπλαστική ισχίου σε ασθενή με σοβαρή οικογενή αιμορραγική διάθεση
Συστάσεις του υπουργείου Υγείας για προστασία από τη σκόνη
Τα ακάλυπτα κόστη στον μεταστατικό καρκίνο του μαστού