Υλικά

  • 1 ½ κιλό σουπιές
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού άσπρο κρασί
  • 3 μέτριες ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
  • 3 πράσα ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι μάραθα ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 5 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 μάτσο άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι λάπαθα ψιλοκομμένα
  • αλάτι, πιπέρι

Προετοιμασία
Καθαρίζετε και πλένετε τις σουπιές αφαιρώντας το μεσαίο κόκαλο και τα σακουλάκια με το μελάνι και την άμμο, τέλος κόβετε σε κομμάτια.

Τις βράζετε στην κατσαρόλα με το λάδι να τσιγαριστούν πολύ ελαφρά και τις σβήνετε με το κρασί. Ψήνετε για 25-30 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.

Καθαρίζετε τα πράσα, τα μάραθα, το μαϊντανό και τα υπόλοιπα χόρτα. Μόλις οι σουπιές έχουν μισοψηθεί τα ρίχνετε ψιλοκομμένα στην κατσαρόλα μαζί με τις ντομάτες, το αλάτι και ένα φλιτζάνι νερό. Σκεπάζετε και σιγοψήνετε για 30-40 λεπτά με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας.

Τέλος προσθέτετε το πιπέρι. Ανακατεύετε προσεκτικά και τις αφήνετε να μείνουν με τη σάλτσα τους. Σερβίρετε τις σουπιές με τα χόρτα ζεστές ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Πηγές:
Συνταγή της κ. Χρυσούλας Γκίκα

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο