Μερίδες συνταγής: 6

Συστατικά

2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
4 μεγάλα φιλέτα από στήθος κοτόπουλου χωρίς την πέτσα
4 σκελίδες σκόρδο
2/3 κούπας κρέμα γάλακτος 3%
220 γρ. λιαστή ντομάτα
220 γρ. κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες
1 κούπα φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
1 κουταλάκι γλυκού πιπέρι καγιέν
4 κούπες βρασμένες πένες

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα

Μερίδα: 1/6 συνταγής
Θερμίδες: 345 kcal
Πρωτεΐνη: 23 γρ.
Υδατάνθρακες: 20 γρ.
Λίπος: 14 γρ.
Φυτικές Ίνες: 0,2 γρ.

Οδηγίες

Σε αντικολλητικό σκεύος ζεστάνετε το ελαιόλαδο και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά το κοτόπουλο. Μόλις το κοτόπουλο κοκκινίσει προσθέστε το σκόρδο και μετά από 1 λεπτό την κρέμα γάλακτος light. Στη συνέχεια προσθέστε τις πιπεριές, τη λιαστή ντομάτα, το βασιλικό και το πιπέρι.

Αφήστε τα υλικά στο αντικολλητικό σκεύος για 20-25 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.

Σερβίρετε τις βρασμένες πένες και περιχύστε με τη σως λιαστής ντομάτας.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα