Η Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας, λαμβάνοντας υπόψη τα δημοσιεύματα από τις Η.Π.Α που αφορούν ανακοίνωση-άποψη της Εταιρείας USPTF (United State Preventive Task Force) στην οποία συμμετέχουν 16 γενικοί ιατροί και ιατροί Δημόσιας Υγείας, και η οποία αναφέρεται στα χρονικά όρια για τη διενέργεια της μαστογραφίας, ότι ‘δεν θα πρέπει να γίνονται μαστογραφίες στις γυναίκες πριν τα 50 χρόνια και μετά τα 74 χρόνια και η μαστογραφία σε γυναίκες 50-74 ετών, να γίνεται κάθε 2 χρόνια’ δηλώνει ότι ταυτίζεται επιστημονικά με την HHS (Health and Human Services), η οποία μέσω της Γραμματέως της κ.

Katleen Sebelius, υποστηρίζει πως η συγκεκριμένη οδηγία μόνο σύγχυση προκάλεσε στην Αμερικανίδες γυναίκες και στις οικογένειες τους. Αναφέρει ότι ‘η μαστογραφία ήταν και είναι ένα σημαντικό μέσο για τη διάσωση της γυναίκας από τον καρκίνο του μαστού’.

Επίσης, το NIH (National Institute of Health), με ανακοίνωσή του μέσω της Γενικής Διευθύντριας κ.Bernardine Healy,δήλωσε ότι ‘οι γυναίκες θα πρέπει να αγνοήσουν αυτή την οδηγία, διότι μπορεί να κινδυνέψει η ζωή τους’.

Την ίδια άποψη υποστηρίζουν και οι ειδικοί στο μαστό Ιατροί που ανήκουν στο Αμερικανικό Δίκτυο Καρκίνου του μαστού, στην Αμερικανική Εταιρεία Παθήσεων του μαστού, στην Αμερικανική Εταιρεία Απεικόνισης του μαστού, στο Αμερικανικό Κολέγιο των Χειρουργών, στο Αμερικάνικο Κολέγιο των Μαιευτήρων-Γυναικολόγων, στο Αμερικάνικο Κολέγιο Ακτινολόγων, στη Mayo Clinic και στο Ίδρυμα Avon για τις γυναίκες.

Ιδιαίτερα πρέπει να τονιστεί ότι, στο πρόσφατο Αμερικανικό Συνέδριο Ακτινολογίας RSNA ο συντονιστής της Τράπεζας Dr. Mohaney, σχολιάζοντας την άποψη της Εταιρείας USPTF είπε κάθετα ότι ‘στη συγκεκριμένη εταιρεία δεν υπήρχε ούτε ένας ακτινολόγος, ούτε Χειρούργος, ούτε Παθολόγος-Ογκολόγος, δεν υπήρχε δηλαδή κανένας εξειδικευμένος στο μαστό ιατρός.

Αυτό είναι ένα αληθινό πρόβλημα’.

Η Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας, που επί 30 χρόνια παρακολουθεί ανελλιπώς τις Παγκόσμιες μελέτες, ανακοινώσεις και εξελίξεις, ενημερώνεται και ενημερώνει τη γυναίκα για θέματα υγείας και πρωτίστως γι’ αυτά που άπτονται της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού.

Ορμώμενη από τη συγκεκριμένη ανακοίνωση, σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο υποστηρίζει, ότι η ετήσια μαστογραφία και η κλινική εξέταση από ιατρό Μαστολόγο, είναι εξετάσεις που εντάσσονται μέσα στο ιατρικό πλαίσιο που σκοπό έχει να προφυλάξει τη γυναίκα από τον καρκίνο του μαστού.



Ειδήσεις υγείας σήμερα
Να δοκιμάσω να παίρνω μικροδόσεις καφέ;
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα