Τέρμα στα αντιαισθητικά σιδεράκια που ενοχλούσαν και απέτρεπαν πολλούς ενήλικες να φτιάξουν το χαμόγελό τους. Σύμφωνα με μια νέα ορθοδοντική μέθοδο, ο ασθενής μπορεί να ευθυγραμμίσει τα δόντια του με αισθητικούς διαφανείς νάρθηκες χωρίς τη χρήση των κλασικών ακίνητων ορθοδοντικών μηχανισμών.

Ιδιαίτερη αναφορά στη μέθοδο, έγινε στη διάρκεια του 13ου Πανελληνίου Ορθοδοντικού Συνεδρίου που διοργάνωσε στην Αθήνα η Ορθοδοντική Εταιρεία Ελλάδος (Ο.Ε.Ε.). Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Ο.Ε.Ε. κ. Π.Καρβελάς, με τη μέθοδο αυτή δίνεται η δυνατότητα αντιμετώπισης μικρών ορθοδοντικών προβλημάτων ή υποτροπών σε ενήλικες που αποφεύγουν την ορθοδοντική για αισθητικούς λόγους.

Στη διάρκεια του συνεδρίου η Ο.Ε.Ε αποδεικνύοντας έμπρακτα τη συμπαράστασή της στο έργο που επιτελεί το ‘Χαμόγελο του Παιδιού’ υπέγραψε σύμβαση συνεργασίας σύμφωνα με την οποία προβλέπεται η χρηματοδότηση του συλλόγου με το 10% των καθαρών εισπράξεων της εταιρείας από τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν από σήμερα και μέχρι τα τέλη του 2011.

Η υπογραφή έγινε στη διάρκεια της τελετής έναρξης του 13ου Πανελληνίου Ορθοδοντικού Συνεδρίου , από τον πρόεδρο της Ο.Ε.Ε. κ. Παναγιώτη Καρβελά και τον πρόεδρο του συλλόγου κ. Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο, ο οποίος ήταν και ο κεντρικός ομιλητής.

Το συνέδριο συνδιοργάνωσαν η Ορθοδοντική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος με τη συμμετοχή του Επαγγελματικού Συλλόγου Ορθοδοντικών και παρουσιάσθηκαν 75 εργασίες και 53 εσηγήσεις από Έλληνες και ξένους ορθοδοντικούς. Επίσης παρουσιάστηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στα ορθοδοντικά μηχανήματα.

Το 13ο Πανελλήνιο Ορθοδοντικό Συνέδριο διοργανώνεται από την Ορθοδοντική Εταιρεία της Ελλάδος μαζί με την Ορθοδοντική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος, σε συνεργασία με τον Επαγγελματικό Σύλλογο Ορθοδοντικών Ελλάδος και αναμένεται να το παρακολουθήσουν περισσότεροι από 500 ορθοδοντικοί, οδοντίατροι, οδοντοτεχνίτες και βοηθοί ορθοδοντικού ιατρείου που ενδιαφέρονται για την ορθοδοντική.