Άνθρωποι που βρίσκονται σε αναζήτησε δημιουργικής έμπνευσης θα πρέπει να κοιτούν τη θετική πλευρά της ζωής, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Καναδοί ερευνητές χρησιμοποίησαν χαρούμενα ή λυπητερά video και κομμάτια μουσικής και στη συνέχεια ζήτησαν από εθελοντές να μάθουν να κατηγοριοποιούν φωτογραφίες με πολύπλοκα μοτίβα. Άνθρωποι με χαρούμενη διάθεση ήταν περισσότερο ικανοί να μάθουν κάποιον κανόνα κατηγοριοποίησης στοιχείων σε σχέση με όσους είχαν λυπημένη ή ουδέτερη διάθεση, δήλωσε ο Ruby Nadler, του Πανεπιστημίου Western Ontario.

Η χαρούμενη μουσική που χρησιμοποιήθηκε στην έρευνα ήταν ένα ζωηρό κομμάτι του Μότσαρτ, ενώ το εύθυμο video παρουσίαζε ένα μωρό που γελούσε. Η λυπητερή μουσική ήταν από την ταινία ‘Η λίστα του Σίντλερ’ και το λυπητερό video αφορούσε ρεπορτάζ για σεισμό.

Ο Nadler δήλωσε ότι αν κάποιος έχει αναλάβει μια εργασία ή να λύσει κάποιο πρόβλημα, η θετική διάθεση μπορεί να τον βοηθήσει.

Τα ευρήματα, που δημοσιεύονται στο περιοδικό ‘Psychological Science’, μπορεί ενδεχομένως να εξηγήσουν γιατί ορισμένοι άνθρωποι παρακολουθούν αστεία video στον υπολογιστή που έχουν στην εργασία τους.

Ο Nadler θεωρεί ότι οι άνθρωποι υποσυνείδητα προσπαθούν να βρεθούν σε θετική διάθεση.

Πηγές:
‘Psychological Science’.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Οπιοειδή στην εγκυμοσύνη: Καμία σύνδεση με ψυχιατρικές επιπτώσεις στα παιδιά [μελέτη]
Οι νικητές των Αριστείων Φαρμακευτικής Αγοράς 2024
Long CoViD και δύσπνοια [μελέτη]