Ο Ελληνικός Σύλλογος Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση σε συνεργασία με την Ορθοπαιδική Κλινική του Νοσοκομείου Καρύστου διοργάνωσαν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα την οστεοπόρωση.

Η ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από εξειδικευμένους επιστήμονες στις 26 Φεβρουαρίου στην αίθουσα του Γιοκάλειου Πνευματικού Κέντρου, ενώ το πρωί και απόγευμα της Παρασκευής 25/2 και το πρωί του Σαββάτου 26/2 πραγματοποιήθηκαν δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας σε 300 άτομα.

Το πάνελ των ομιλητών αποτελούνταν από τον κο Αλκιβιάδη Βόσσο, Χειρουργό Ορθοπαιδικό και Διευθυντή της Ορθοπαιδικής Κλινικής του Νοσοκομείου, την κα Έφη Γρηγορίου, Διαιτολόγο – Διατροφολόγο και την κα Τατιάνα Δρακοπούλου, Υπεύθυνη Επικοινωνίας του Ελληνικού Συλλόγου Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση.

Οι ομιλητές παρουσίασαν στον κόσμο τις προεκτάσεις που μπορεί να πάρει η οστεοπόρωση ως χρόνια νόσος και έδωσαν χρήσιμες συμβουλές σε όλους τους παρευρισκομένους.

Συγκεκριμένα, ο κος Βόσσος εξήγησε αναλυτικά στο κοινό το τι είναι η οστεοπόρωση, ποιους αφορά και έδωσε πληροφορίες για την πρόληψη της νόσου. Ακόμη, μίλησε για τις μεθόδους εξέτασης που ακολουθούνται για να ανιχνευθεί η οστεοπόρωση και για τους τρόπους θεραπείας.

Η κα Γρηγορίου αναφέρθηκε στην αξία της ισορροπημένης διατροφής αλλά και στις τροφές οι οποίες είναι πλούσιες σε ασβέστιο, με πρώτα τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Επίσης, επεσήμανε τη σημασία της σωστής διατροφής από την παιδική ηλικία, η οποία αποτελεί και την καλύτερη πρόληψη.

Τέλος, η κα Δρακοπούλου, Πρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση παρουσίασε σημαντικά στοιχεία από την έρευνα που έκανε ο Σύλλογος για την Ελλάδα, το πολύπλευρο έργο του, καθώς και την κατάκτηση του πρώτου βραβείου από τον Σύλλογό, στο Παγκόσμιο Συνέδριο για τους Συλλόγους Οστεοπόρωσης, που πραγματοποιήθηκε στο Μαϊάμι των Ηνωμένων Πολιτειών.

Μετά το τέλος της ομιλίας ακολούθησε διάλογος μεταξύ των ομιλητών και των συμμετεχόντων, πράγμα το οποίο έδωσε την ευκαιρία στους τελευταίους να συνομιλήσουν με το επιστημονικό πάνελ και να εκθέσουν τα ερωτήματά τους.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο