Με ανακοίνωσή του ο ΕΦΕΤ αναφέρει ότι 'Αναφορές που κάνουν λόγο για αποστολή φακέλων από πλευράς του ΕΦΕΤ στις Εισαγγελικές Αρχές, ότι σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ εταιρείες εν γνώσει τους χρησιμοποίησαν αλογίσιο κρέας για την παραγωγή τελικών προϊόντων, είναι ανακριβείς και αβάσιμες, καθόσον οι εν λόγω διαδικασίες βρίσκονται σε εξέλιξη από τις αρμόδιες αρχές.

Σημειώνεται για άλλη μια φορά ότι για όλες τις παρτίδες τροφίμων που βρέθηκαν θετικές στην ύπαρξη DNA αλόγου και τις εμπλεκόμενες επιχειρήσεις θα ακολουθηθούν, από τις ελεγκτικές υπηρεσίες, όλα τα προβλεπόμενα από την ενωσιακή και εθνική νομοθεσία, τόσο ως προς τις διοικητικές επιπτώσεις όσο και ως προς τις ποινικές, για κάθε περίπτωση ξεχωριστά.

Επίσης, ενημερώνουμε το καταναλωτικό κοινό ότι αποτελεί πάγια τακτική του ΕΦΕΤ, σε κάθε περίπτωση, να κοινοποιεί με σχετικά Δελτία Τύπου τα αποτελέσματα των όποιων κυρώσεων. Επιπλέον, τονίζεται ότι ο ΕΦΕΤ θα συνεχίσει απερίσπαστος να επιτελεί το έργο του με γνώμονα πάντοτε την προστασία της δημόσιας υγείας και τα συμφέροντα των καταναλωτών.'

Αναλυτική πληροφόρηση, σχετικά με το θέμα της παρουσίας κρέατος αλόγου σε τρόφιμα με βοδινό κρέας, βρίσκεται στον ιστότοπο του ΕΦΕΤ :

http://portal.efet.gr/portal/page/portal/efetnew/horse_meat_alertgr

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΕΟΦ: 234 φάρμακα σε έλλειψη, 45 νοσοκομειακά, 6 σκιαγραφικά, 4 εμβόλια [κατάλογος]
Τα φάρμακα παρασκευάζονται για ασθενείς, όχι για αποθέματα
Θέλουμε να μας πει το DNA μας από τι μπορούμε να αρρωστήσουμε;