Της Μάριον Κοντογιάννη

Τα λόγια του μάγεψαν το κοινό και η παράσταση της ‘κορυφογραμμής’ χάρισε στιγμές χαράς στο κοινό που κατέκλυσε από νωρίς το αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης.

Του ζήτησα, λίγο μετά το τέλος της εκδήλωσης να πει τις εντυπώσεις του από τη βραδιά που ήταν τιμώμενο πρόσωπο και που μόλις είχε τελειώσει. 'Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα βραδιά. Όλοι μιλήσαμε για το πώς ξεπερνάς τα εμπόδια και πώς προχωράς μπροστά, η δύναμη του να συνεχίσεις πρέπει να είναι μεγαλύτερη από τα εμπόδια και τις δυσκολίες …. και αυτός ο λόγος ισχύει για όλους. Για τους φυσιολογικούς και για όσους έχουν κάποιο βαθμό αναπηρίας', είπε ο Πάμπλο Πινέδα.

Η κα Μαριέττα Φαφούτη συνθέτης και τραγουδίστρια, η μόνη γυναίκα από τα τέσσερα πρόσωπα που βραβεύτηκαν, κοντοστάθηκε στα σκαλοπάτια της εξόδου από το Μουσείο και είπε : 'Η αληθινή επιτυχία βρίσκεται στην ουσιαστική αγάπη και σ΄ αυτό που πρέπει να επενδύουμε είναι στα όνειρά μας.'

Μαζί με τον Πάμπλο Πινέδα και τη Μαριέττα Φαφούτη βραβεύτηκαν οι Σωκράτης Αλαφούζος, ηθοποιός και σκηνοθέτης της ταινίας 'Ο Μικρός Βασιλιάς, με θέμα την παιδική κακοποίηση, που κατάφερε να αποσπάσει 12 διεθνή βραβεία σε αντίστοιχα διεθνή φεστιβάλ, από τη Νέα Υόρκη μέχρι την Ινδία και Παναγιώτης Κοτρωνάρος: Life coach – ορειβάτης, αρχηγός της ελληνικής αποστολής κατάκτησης του Everest.

Η φράση

Η παράσταση τελείωσε. Στα σκαλοπάτια της εξόδου από το χώρο της Ακρόπολης και με την πλάτη στον κατάφωτο Ιερό Βράχο, έβλεπα τους πρώτους θεατές ν΄ αποχωρούν.

Αποφάσισα να τους ρωτήσω ποια φράση έμεινε στο μυαλό τους μετά το πέρας της εκδήλωσης από τις ομιλίες που προηγήθηκαν. Διαφορετικές ηλικίες και από τα δύο φύλα, μεγάλες παρέες ή μοναχικοί θεατές, είπαν :

'Αυτό που με εντυπωσίασε περισσότερο ήταν ο Πάμπλο και η δύναμη που έστελνε σε 250 άτομα. Έδινε κουράγιο σ΄ εμάς τους Έλληνες που τόσο πολύ μας αμαυρώνουν τα ξένα μέσα', Λία, 35 χρόνων.

'Η φράση που μου έμεινε είναι να πιστεύουμε στον εαυτό μας και στα όνειρά μας. Γιατί άμα θες μπορείς. Τίποτα δεν μπορεί να σε σταματήσει, από τον Πάμπλο', Ελευθερία, 26 χρονών.

'Η φράση του Πινέδα : Μπορούμε να κάνουμε το Βήμα παραπάνω και να μην φοβούμαστε. Θέληση να υπάρχει και όλα γίνονται. Έλληνες μην το βάζετε κάτω', κα Μαργαρίτα 67 χρονών. 'Το εγγόνι μου στο σπίτι έχει σύνδρομο, συμπλήρωσε. Ένα παιδί με σύνδρομο Ντάουν στην οικογένεια έδωσε δύναμη και κουράγιο'.

'Να κοιτάς κατάματα το φόβο σου και να τον νικάς, από τον αρχηγό της ορειβατικής αποστολής', είπε η κα Ελένη.

'Τα όρια τα βάζουμε εμείς στον εαυτό μας και τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο αν πιστεύεις σ΄ αυτό'. Λευτέρης, 27 χρονών.

'Αυτό που θέλει τ΄ όνειρο μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Ακόμα και στην Ελλάδα αυτό που ζούμε είναι μία ψευδαίσθηση. Εάν το θέλουν όλοι μπορούν να φτάσουν στην κορυφή', Παναγιώτης 35 χρονών.

'Η σημερινή βραδιά ήταν γεμάτη δύναμη και αισιοδοξία. Είναι μια βραδιά που η δύναμή της θα συνεχιστεί και αύριο και τις επόμενες μέρες. Η θέληση για ζωή και η πραγματοποίηση των ονείρων είναι αυτό που πήραμε μαζί μας απόψε', Σταύρος και Μαρίνα.

Λίγα λόγια για την ‘Κορυφογραμμή’

Η 'Κορυφογραμμή' έκλεισε δύο χρόνια ζωής και είναι o μη κερδοσκοπικός οργανισμός που έχει ως στόχο την υποστήριξη και προβολή νέων δημιουργών, την καλλιέργεια της έκφρασης, την ανάπτυξη της δημιουργικότητας, με αναφορά στον πολιτισμό και στο ευ- ζην.

Έως σήμερα έχει παρουσιάσει μέσω του portal korifogrami.gr, περισσότερους από 500 νέους δημιουργούς με 1.300 δημοσιεύσεις προσωπικών κειμένων, ποίησης, βιβλίου, θέατρου και εικαστικών προσελκύοντας πάνω από 74.000 μοναδικούς αναγνώστες από 86 χώρες, ενώ επίσης υλοποίησε 5 μεγάλα events με άξονες τη δημιουργικότητα, τον κοινωνικό πολιτισμό και το παιδί.

Η Κορυφογραμμή επίσης συμμετέχει ώς χορηγός επικοινωνίας σε σημαντικά πολιτιστικά events.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ‘Κορυφογραμμή’ στη διεύθυνση : Πετράκη 28, 10563 Αθήνα , τηλεφωνικά στο : 211 8506959 και με email στο : [email protected]

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Υπάρχουν στην πραγματικότητα λειτουργικοί αλκοολικοί;
Κάνναβη και θεραπευτικές τεχνικές στον χρόνιο πόνο - Το επόμενο βήμα
Ενίσχυση της Αξιολόγησης Τεχνολογιών Υγείας