Επιστήμονες δήλωσαν ότι  σημείωσαν επιτυχία, με συσκευή κατά της ημικρανίας, που εμφυτεύτηκε στο κεφάλι των ασθενών.

Στη μικρή αλλά μακροχρόνια έρευνα ηλεκτρικών παλμών, έλαβαν μέρος 46 ασθενείς. Η συσκευή εμφυτεύεται στο κρανίο κάτω από το δέρμα. Όταν έρχονται τα συμπτώματα, ο ασθενής ενεργοποιεί ένα κουμπί με τη χρήση μαγνήτη σε μικρό κουτί ελέγχου, που εμφυτεύεται στη μέση του και αποστέλλεται ηλεκτρικό σήμα μέσω ηλεκτροδίων σε συγκεκριμένο νεύρο στον εγκέφαλο.

Υπάρχουν βραχυπρόθεσμες ιατρικές χρήσεις για τη συγκεκριμένη τεχνολογία, αλλά πρόκειται για την πρώτη υποσχόμενη μακροχρόνια αγωγή κατά της ημικρανίας, του είδους της.

Η ηλεκτρική διέγερση του νεύρου μείωσε τη μέση ένταση του πονοκέφαλου περισσότερο από 70%, δήλωσαν οι ερευνητές.

Ο ερευνητής Dr. Billy Huh, δήλωσε ότι τα αποτελέσματα έχουν αλλάξει τη ζωή ορισμένων από τους ασθενείς του. Ο Huh, του University of Texas MD Anderson Cancer Center στο Χιούστον, δήλωσε ότι το πιο σημαντικό ήταν ότι οι ασθενείς μπόρεσαν να ευχαριστηθούν τη ζωή και την οικογένειά τους χωρίς να υποφέρουν από τη νόσο. Η αγωγή προσφέρει ελπίδα στους ασθενείς.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η αγωγή δεν έχει αποτέλεσμα σε όλους και ότι μπορεί να έχει επιπλοκές. Η συσκευή μπορεί να προκαλέσει λοίμωξη και σε ορισμένες περιπτώσεις τα ηλεκτρόδιά της μπορούν να κινηθούν γύρω από το κεφάλι.

Πηγές:
Ξένος Τύπος.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο