Οι γιορτές μπορούν να αποτελέσουν πρόκληση για όσους πάσχουν από ημικρανίες, καθώς προσπαθούν να αντεπεξέλθουν με καθυστερήσεις στο ταξίδι, με πλήθη, στρες και άλλους πιθανούς παράγοντες που προκαλούν πονοκέφαλο.

Ακόμα και αν δεν εμφανίσετε πονοκέφαλο υπάρχει πιθανότητα να συναντήσετε αγαπημένους που πάσχουν.

Ο David Yeomans, του Stanford University School of Medicine, δήλωσε ότι υπάρχουν τρόποι να αντιμετωπίσουμε την ημικρανία στις γιορτές.

Θα πρέπει να γνωρίζετε και να προσπαθείτε να αποφεύγετε τους παράγοντες που προκαλούν ημικρανία και να είστε προετοιμασμένοι να την αντιμετωπίσετε. Η ευαισθησία στο φως, αλλαγές στις συνήθειες ύπνου και ορισμένες τροφές και μυρωδιές πιθανόν είναι πιο δύσκολο να αποφευχθούν στις γιορτές.

Ο Yeomans, δήλωσε ότι αν έχετε καλεσμένους ή βρίσκεστε στο σπίτι ενός αγαπημένου προσώπου μπορεί να αποτελεί πρόκληση η προσαρμογή στις συνήθειές σας.

Προτείνει να έχετε μαζί σας κουτί με τα αναγκαία, για την περίπτωση που θα εμφανιστεί ημικρανία-αντιφλεγμονώδη φάρμακα, συνταγογραφούμενα φάρμακα για την ημικρανία, μάσκα για τα μάτια ή ωτοασπίδες και φάρμακα κατά της ναυτίας.

Είναι επίσης σημαντικό για όσους πάσχουν από ημικρανίες να αναζητούν στήριξη στην οικογένεια και τους φίλους.

Ο Yeomans, συνιστά να ρωτήσετε εγκαίρως τον οικοδεσπότη αν υπάρχει ήσυχο δωμάτιο για να ξεκουραστείτε μέχρι να υποχωρήσει ο πόνος. Δεν χρειάζεται να στρεσαριστείτε πολύ ανησυχώντας σχετικά με αυτό που θα σκεφτούν οι άλλοι, αν έχετε ομάδα στήριξης που είναι ευλύγιστη και κατανοεί τις ανάγκες σας.

Η αγκαλιά με τους αγαπημένους μπορεί επίσης να βοηθήσει. Με την αγκαλιά απελευθερώνεται η ορμόνη οκυτοκίνη, δήλωσε ο Yeomans. Ερευνάται ακόμα η αξιοσημείωτη ικανότητά της να αποφεύγει τον πόνο και υπάρχουν αγωγές που μελετώνται οι οποίες τη χρησιμοποιούν για τον πόνο της ημικρανίας.

 

Πηγές:
Ξένος τύπος.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πώς ο διαβήτης κύησης επηρεάζει τα νεογνά
Όχι από τον γερμανό υπουργό Υγείας στην απαγόρευση των τσιγάρων
Ποιες ιατρικές ειδικότητες μπορούν να κάνουν επεμβάσεις αποκατάστασης μαστού [εγκύκλιος]