Μαγνητική συσκευή μπορεί ενδεχομένως να χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση ορισμένων ειδών ημικρανίας, σύμφωνα με νέες οδηγίες στη Βρετανία.

Το Ινστιτούτο NICE, σημειώνει ότι αν και υπάρχουν περιορισμένες ενδείξεις, η διακρανιακή μαγνητική διέγερση (TMS) μπορεί πιθανόν να βοηθήσει στην ανακούφιση των συμπτωμάτων πονοκεφάλου σε ορισμένους ασθενείς.

Η τεχνική είναι ακόμα σχετικά νέα και χρειάζονται περισσότερα στοιχεία για τη μακροπρόθεσμη ασφάλεια και αποτελεσματικότητά της.
Ωστόσο, μπορεί να είναι χρήσιμη για τους ασθενείς που δεν ωφελούνται από άλλες θεραπείες.

Υπάρχουν αρκετά είδη ημικρανίας και θεραπευτικές επιλογές, περιλαμβανομένων κοινών αναλγητικών.

Αν και δεν υπάρχει θεραπεία για την ημικρανία, συχνά είναι δυνατό να εμποδίσουμε ή να μειώσουμε την ένταση του πονοκεφάλου.
Το ίδρυμα NICE στη Βρετανία, συνιστά διάφορα φάρμακα όπως και βελονισμό και τώρα και την τεχνική TMS, υπό την επίβλεψη εξειδικευμένου γιατρού. Σημειώνει, ότι γιατροί και ασθενείς μπορεί να επιθυμούν να δοκιμάσουν το TMS, αλλά θα πρέπει να γνωρίζουν για τις ‘αβεβαιότητες’ της αγωγής. Η μείωση των συμπτωμάτων ημικρανίας μπορεί να είναι μέτρια.

Η μέθοδος TMS, αφορά τη χρήση φορητής συσκευής που τοποθετείται στο κεφάλι και απελευθερώνει σύντομο μαγνητικό παλμό.
Ο καθηγητής Peter Goadsby, πρόεδρος του British Association for the Study of Headache, δήλωσε ότι πολλοί ασθενείς με ημικρανίες ωφελήθηκαν από τη δοκιμή του TMS.

Σε δοκιμή που πραγματοποιήθηκε σε 164 ασθενείς, η μέθοδος TMS έδρασε δυο φορές περισσότερο από τη θεραπεία με placebo και περίπου το 40% των ασθενών δεν εμφάνισαν πόνο 2 ώρες μετά τη χρήση της συσκευής.

 

Πηγές:
Ξένος Τύπος.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η κλιματική αλλαγή απειλεί την υγεία του 70% των εργαζομένων παγκοσμίως
Nέα προσέγγιση για τον καρκίνο του ήπατος που δεν αντιμετωπίζεται εύκολα
Ο ΕΟΔΥ για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμών 21 - 27 Απριλίου