Ορισμένες έγκυες θα πρέπει να λαμβάνουν ασπιρίνη χαμηλής δόσης για την αποφυγή της προεκλαμψίας, συνιστά το U.S. Preventive Services Task Force, στις ΗΠΑ.

Η ασπιρίνη γενικά δεν συνιστάται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης επειδή μπορεί να συμβάλλει σε αιμορραγία. Ωστόσο, χαμηλής δόσης ασπιρίνη, ορισμένες φορές συνταγογραφείται σε εγκύους με ορισμένες παθήσεις.

Η σύσταση από το U.S. Preventive Services Task Force έρχεται μετά από παρόμοια συμβουλή που εξέδωσε το περασμένο φθινόπωρο η μεγαλύτερη ένωση γυναικολόγων των ΗΠΑ.

Το U.S. Preventive Services Task Force, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι γυναίκες που είχαν προεκλαμψία σε προηγούμενες εγκυμοσύνες θα πρέπει να λαμβάνουν ασπιρίνη 81 mg κάθε μέρα μετά τη 12η εβδομάδα κύησης.

Η σύσταση αφορά εγκύους που θεωρούνται υψηλού κινδύνου να εμφανίσουν την πάθηση, με την προϋπόθεση ότι δεν είχαν στο παρελθόν κακές εμπειρίες με την ασπιρίνη.

Η προεκλαμψία είναι μια από τις πιο συνήθεις παθήσεις που οδηγούν σε επιπλοκές στη μητέρα και το μωρό, δήλωσε ο πρόεδρος του U.S. Preventive Services Task Force, Michael L. LeFevre.

Πηγές:
Ξένος τύπος.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πόσο ωφέλιμη είναι η άσκηση καρδιοπαθών με παρακολούθηση εξ αποστάσεως [ελληνική μελέτη]
Με ποιους τρόπους προσπαθούν οι Έλληνες να κόψουν το κάπνισμα [πίνακας]
Η MSD ανταγωνίζεται την Pfizer στην αγορά εμβολίων για τον πνευμονιόκοκκο μετά την έγκριση του FDA